”Vill visa ännu mer vad jag går för”!

Foto: Adam Troy

Foto: Adam Troy

Jimmie Pettersson utgjorde tillsammans med Jonas Svahn och och Simon Palmén Sveriges vassaste anfallsformation i dagens match mot Schweiz.

Det var de mest oprövade korten som producerade flest mål i det svenska laget i dagens match mot Schweiz.
– Vi skapar chanser hela tiden, gör fem framåt och släpper inget bakåt så det är klart godkänt, säger Jimmie Pettersson som inte är nöjd med vad han tidigare presterat i landslaget.

– Klart att jag hade lite revanschlust inför den här turneringen. Jag spelade inte jättemycket förra EFT. Jag kom väl inte in i det då så jag ville visa att jag kunde bättre än så.

Pettersson stod själv för ett mål och två assist mot Schweiz. Och han har sin förklaring till varför det blev en så lyckad afton för hans formation.
– Framför allt tycker jag vi vänder spelet bra. Det går fort. Vi har bra rörelse och släpper bollen i rätt lägen. Alla släpper boll bra.

Och det är ingen nyhet att Jimmie Pettersson är en kontringsspelare av rang.
– Det har alltid varit ett hot i min spelstil, både i Mullsjö och i Storvreta. Nu fick jag med mig Svahn som är sjukt snabb och Simon som kan lägga riktigt bra passningar också. Vi kompletterar varandra väldigt bra bra.

Imorgon avslutas Euro Floorball Tour mot Finland. Då vill Pettersson visa att han har ännu mer att ge.
– Jag hoppas att jag får spela imorgon också och visa ännu mer vad jag går för.

Författare: Johanna Gratjova

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*