Vilken omgång denna 4:e matchvecka bjudit på!

Ännu en vecka, ännu en omgång i Division 1 västra Svealand till handlingarna och vilken omgång denna 4:e matchvecka bjudit på.

Västerås åker på första poängtappet för säsongen och mot numera 8:e placerade IBK Hallsta! Hallsta gör dessutom en fantastisk insats och tappar tyvärr två stycken 3 måls ledningar. I sudden death tar Hallsta sig samman och avgör! 2 väldigt tunga pinnar in på Hallstas konto. I nästa omgång möter Hallsta ett Skoghall som verkar ha kommit igång, ytterligare en chans att knäppa topplagen på näsan?

Lockerud tar en enormt viktig seger i toppskiktet av serien när man åker till Arvika och vinner med uddamålet. 3-4 till Lockerud och Arvika får inga poäng alls och de röda från Mariestad visar varför de ännu inte förlorat under ordinarie tid denna säsong. Lockerud presterar som ett topplag och har därför en fin andra placering att skryta med. Arvika sitter just nu på 5:e platsen och kan in nästa omgång mot GS 86 ta ett par fina poäng.

Skoghall gör precis vad de måste göra och vinner en riktigt tuff match mot Hagfors. 6-5 slutar matchen med inte mindre än 7 (!) utvisningar varav en är matchstraff 1. Värmlandsderby med många mål, griniga spelare och massor av powerplay/boxplay innebär att de flesta gick hem nöjda med utdelningen för inträdet. Dock lär Hagfors vara rätt mycket mindre nöjda, både spelare och supportrar och nästa omgång när Kumla kommer på besök bör man vinna, annars blir det en lång väg upp till topp 4.

Surahammar spelar lika mot Kumla hemma och vad kan man säga om den matchen? Kumla verkar ha kontroll och leder med 5-2 i inledningen av den 3:e men Surahammar tar sig tillbaka. Borde Kumla stängt matchen? Borde Surahammar tryckt på gasen innan 3:e perioden? Många frågor men få svar. Det får ses som en delad poäng där nog båda lagen hade velat ha mer. Kumla tack vare sin ledning och Surahammar som är med i toppen. Surahammar får en bra chans att ta nya poäng i nästa omgång då Lidköping skall besökas. Kumla åker till Värmland och spelar borta mot Hagfors, den matchen kan bli extremt viktig då Kumla faktiskt går om Hagfors vid vinst.

GS 86 tar en riktigt skön seger mot ett Köping som inte alls får till det i år. Detta var inte ett av topplagen i serien och skulle man börjat ta poäng så var det nu. GS har nu tagit två segrar i två viktiga matcher, Kumla och Köping och fortsätter man slå ”rätt” lag så får vi se dem i denna serie även nästa år. Köping å andra sidan kan behöva göra något snabbt. Tyvärr är nästa omgång med Lockerud borta inte en optimal match att försöka sätta spelet, men vem vet, kanske får de till en riktig urladdning. Om inte annat behöver de får till en.

Lidköping tar sin första vinst mot KFUM borta men man får faktiskt rätt bra hjälp av KFUM. Man vinner med 7-9 och gör mål i 3 raka powerplay. Rent teoretiskt hade alltså KFUM kanske vunnit om de inte dragit på sig onödiga utvisningar. Dock spelas innebandy inte teoretiskt utan i verkligheten och där gör Lidköping 9 mål och tar med sig 3 poäng hem. Däremot gör KFUM äntligen mer än 1 mål i en match! Kanske kan det vara ett bra tecken. Men fyra raka förluster och -21 i målskillnad är inte bra. Det finns fortfarande en teoretisk chans att hänga kvar. Men som en vis man en gång sa, det är större skillnad på teori och verklighet i verkligheten.

Bäst:
IBK Hallsta
Lockerud/Mariestad
Skoghall

Hallsta tar 2 poäng man verkligen inte trodde de skulle ta och mot serieledarna! Självklart ska de vara bäst den här veckan. Lockerud ser till att vinna luriga matcher de också och 3 poäng borta mot Arvika är riktigt bra och framförallt enormt viktigt för att behålla sin topp 4 placering, fortfarande obesegrade under ordinarie tid, imponerande. Skoghall tar en stark derbyseger med mycket fulspel och mycket mål. Att det dessutom är mot Hagfors gör inte saken sämre. En bra dag på jobbet, dock är matchstraffet en törn i sidan.

Sämst:
KFUM
Köping
Västerås

KFUM är sämsta laget i serien men bjuder faktiskt upp till dans i den här omgången. Dock utan att få något för det och man parkerar på sista plats med 0 poäng och -21 i målskillnad. Köping har även de 0 poäng och det ser inte ut att vända när man äntligen möter ett motstånd man borde kunna slå men icke. Kanske är detta inte Köpings år och fortsätter det såhär så spelar de i div.2 nästa år. Västerås är fortfarande serieledare men att ligga under och faktiskt tappa poäng mot Hallsta är klart underkänt. 1 poäng är illa nog, men att Hallsta dessutom får ta extrapoängen är inte bra av Västerås.

Viktor Jonson//RFB

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*