”Vi växer in i det och vinner matchen”!

Tobias Gustafsson blev matchens lirare mot Tjeckien. Foto: Swiss Unihockey, Michael Peter

”Vi växer in i det och vinner matchen”


Tobias Gustafsson blev matchens lirare mot Tjeckien. Foto: Swiss Unihockey, Michael Peter

Sverige mötte Tjeckien i sin andra match i EFT i Kirchberg, Schweiz. Sverige inledde turnering med vinst mot Finland med 8-3 på fredagen. Tjeckien hade mött Finland, förlust 5-3, och Schweiz där man vann med 5-4 på straffar. Det blev en väldigt fysisk match med hög fart och böljande spel. 

Tjeckien inledde målskyttet i matchen. Efter 11.07 bjöd de på riktigt klapp-klapp spel fram till 1-0. Sverige försökte pressa högt med varierad framgång.

Sverige kvitterade i andra perioden när lagkapten Johan Samuelsson vände om i slottet och satte ett lågt skott i bortre. Sverige krigade på bra mot de fysiska tjeckerna och vann boll i offensiv zon. Jonathan Nilsson spelade osjälviskt fram Jonas Svahn som la in bollen under målvakten. Bara fem sekunder senare reducerade Tjeckien. Efter en kvittering från Tjeckien så spelade Sverige i numerärt överläge och Simon Palmen gjorde mål på passning från Rasmus Enström. 4-2 kommer när Johan Samuelsson krigade fram bollen till Kim Nilsson som gjorde sin spelare och satte upp bollen i krysset.

Tjeckien reducerade och var återigen bara ett mål bakom Sverige. Då gav Sveriges femma med Alexander Galante Carlström och Rasmus Enström i spetsen 5-3 med ett riktigt fint mål då bollen gick som på ett snöre genom nästan hela laget. Matchen slutar 6-3 till Sverige efter att Tjeckien tagit ut målvakten och Alexander Galante Carlström gör mål i öppen bur. I en väldigt fysisk match var en spelare som stack ut, med hög intensitet, vilja samt enkelt spel, Tobias Gustafsson.

– Vi gör en helt okej match. Den börjar rätt dåligt där vi låter dem ta kommandot och det är rätt energifattigt. Sen tycker jag att vi växer in i det och vinner matchen, som vi ska göra, till slut.

Sveriges herrar spelar sin sista match i EFT imorgon klockan 15.00 mot hemmanationen Schweiz. Den matchen går att följa live på http://www.swissunihockey.ch/de/nla-nlb/swissunihockeytv/

Matchfakta
Sverige-Tjeckien 6-3 (0-1, 4-1,2-1)

Första perioden
0-1 (11.07) David Simek (Tom Ondrusek)

Andra perioden
1-1 (01.13) Johan Samuelsson (Rikard Eriksson)
2-1 (04.35) Jonas Svahn (Jonathan Nilsson)
2-2 (04.40) Jan Natov (Lukas Hajek)
3-2 (17.22) Simon Palmén (Rasmus Enström)
4-2 (17.54) Kim Nilsson (Johan Samuelsson)

Tredje perioden
4-3 (06.37) Daniel Sebek (Ondrej Nemecek)
5-3 (13.56) Alexander Galante Carlström (Rasmus Enström)
6-3 (19.41) Alexander Galante Carlström

Matchens lirare
SVE – Tobias Gustafsson
TJE – Patrik Suchanek

 

Författare: Lisa Eskils

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*