Ung talang förlänger 3 år med Pixbo Wallenstam!

Foto: Christoffer Axelsson

Pressmeddelande från Pixbo Wallenstam Innebandy
Ung talang förlänger 3 år med Pixbo Wallenstam Linnéa Wilhelmsson, född 1999, debuterade i SSL säsongen 2016-2017. Linnéa förlänger med Pixbo Wallenstam för ytterligare 3 år.

Linnéa Wilhelmsson kom till Pixbo Wallenstam IBF förra säsong från Lindome IBK, som är hennes moderförening. Redan i början av hösten lyftes Linnéa upp till SSL-laget och spelade 18 matcher i grundserien och samtliga slutspelsmatcher.

Per Tjusberg har följt Linnéa ett par år och är imponerad över hennes utveckling. – Jag har tränat Linnea på NIU och vet precis vilken talang hon är. Redan nu är hon en komplett back med spetsegenskaper i både offensiv och defensiv. Efter hennes raketresa under förra säsongen, från nykomling i Allsvenskan till startspelare i SSL, blir det spännande att se vad som är nästa steg i utvecklingen. Linnéa Wilhelmsson om sin första SSL säsong och varför hon vill fortsätta i Pixbo Wallenstam. – Det har varit väldigt kul och lärorikt. I början var det lite nervöst och det är såklart stora skillnader som i bl.a. tempot, men tycker jag kom in i det ganska snabbt. Jag trivs jättebra i laget med både spelare och ledare och det finns väldigt bra förutsättningar som kan hjälpa mig i min fortsatta utveckling.

Linnéa vill fortsätta utvecklas och bli en mer rutinerad SSL-spelare och bidra mer i offensiva spelet. Förväntningarna på laget är att alla fortsätter med sitt hårda slit så att Pixbo Wallenstam kan slåss om guldet. – Innan Linnéa kom till Pixbo Wallenstam har vi följt henne under flera år och sett hur hon stadigt utvecklats på alla plan i Lindome IBK, säger damlagets sportchef Kalevi Pessi. Linnéa utsågs till 2014 års Star Camp stipendiat och fick redan då känna på hur det är att träna och spela med SSLlaget. Nu har hon tagit en ordinarie plats i samma SSL-lag.

Fakta #21
Linnéa Wilhelmsson
Född: 990629
Position: Back
Moderklubb: Lindome IBK

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*