Tschöp om Tjeckien: Hoppas att det blir svårare!

Moa Tschöp ser fram emot dagens match. Foto: Ville Vuorinen/IFF

Moa Tschöp ser fram emot dagens match. Foto: Ville Vuorinen/IFF

Ett betydligt tuffare motstånd väntar i dagens VM-match när Sverige möter Tjeckien. Men Moa Tschöp gillar bara att det bjuds upp till kamp på planen.

Sveriges premiärseger mot Tyskland (seger med 16-1) är glömd. Nu är fokus inställt på dagens drabbning mot Tjeckien. Tjeckiskorna vann sin första gruppspelsmatch mot Lettland med hela 15-2 och kommer med gott självförtroende. Men det är bara något som Sveriges back Moa Tschöp välkomnar.

– Jag hoppas att den här matchen blir svårare. Jag gillar svårare matcher. Tjeckien är ett bättre lag än Tyskland, så det kommer att bli tuffare, säger hon.

Tschöp noterades för ett mål och två assister i premiärsegern mot Tyskland. Och i och med att nu tjeckiskorna är ett mer anfallande lag öppnar det upp offensiva ytor för backen.

– Framåt är det kul att spela mot Tjeckien. Det finns ytor att spela på eftersom de ändå vill gå framåt. För mig är det en ganska rolig match som väntar.

Men det är absolut ingen seger uttagen i förskott. Tschöp har stor respekt för dagens motstånd.
– De har blivit bättre med åren. De är väldigt kompakta och har utvecklat sitt anfallsspel.

Sverige-Tjeckien startar klockan 18.15 och sänds live på TV12 och TV4 Play Premium. Sändningen drar i gång klockan 18.00.

Författare: Anton Rosenblad

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*