Tom Carlsson till Pixbo Wallenstams SSL-lag !

Foto:Idrottsfoto

Pressmeddelande från Pixbo Wallenstam Innebandy

Tom Carlsson, 19, som de senaste tre åren spelat med Pixbo Wallenstams Akademilag i division 1 har skrivit på för spel med förenings SSL-lag de kommande två säsongerna. Tom kommer från Lindås Waves och debuterade i Svenska Superligan med Pixbo Wallenstam i januari i år. Han deltog också i U19-landslagets breddläger i höstas.

Huvudtränare Jonas Eliasson är nöjd: – Tom är en ung spännande spelare som är väldigt seriös med sin innebandy. Han har redan fått känna på spel i högsta ligan och jag kommer att testa Tom på topp till att börja med. Jag hoppas Tom går in och är respektlös och bara kör. Kul att Tom vill satsa med oss i Pixbo Wallenstam och det ska bli spännande att få jobba med honom.

Tom själv tycker det är stor skillnad på att spela i division 1 och i Svenska Superligan: Självklart är farten en stor skillnad men kvaliteten i allting är högre, säger han och fortsätter: -Jag fick känna på spel i SSL nu under våren och kände ändå att jag kom in ganska fort i tempot så när jag fick fortsatt förtroende så var det en självklarhet att satsa vidare. Nu pågår försäsongen och med en bra försäsong i kroppen hoppas jag kunna bidra ytterligare till laget.

– Jag kommer framförallt att försöka bidra med mycket fart i spelet men även hel del kreativitet. Jag tror också det är viktigt att ha roligt både på och utanför planen så det är också något jag ska försöka bidra med. Själv behöver jag främst bättra på min fysik så att det blir lättare att hänga med i det tuffa spelet. Jag vill också fortsätta utveckla min spelförståelse och mitt skott så att jag blir ett farligare hot i anfallsspelet.

På frågan vad det personliga målet för säsongen är svarar Tom att det är att ta en ordinarie plats i truppen och självklart att kunna hänga en guldmedalj kring halsen när säsongen är slut.

Fakta #92 Tom Carlsson
Född: 29 mars 1998
Position: Center
Moderklubb: Lindås Waves

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*