Talangfull back till Pixbo Wallenstam

Talangfull back till Pixbo Wallenstam

Pixbo Wallenstams framgångsrika damlag förstärker med en mycket talangfull back, Caroline Adelöw, från Huddinge IK.
Trots att Caroline är ung har hon redan spelat flera säsonger i SSL.
Caroline Adelöw väljer att fortsätta sin innebandykarriär på Västkusten hos Svenska mästarna Pixbo Wallenstam.

Tränare Jonas Eliasson är mycket nöjd med att Caroline valde Pixbo Wallenstam.
– Känns fantastiskt kul att Caroline skriver på för oss. Vi har haft koll på henne i 2 år nu och jag tycker hon tog stora steg i år. Hennes styrkor är det offensiva tänket, styra sina medspelare och trycka in bollarna innanför ramen. Caroline har visat att hon är väldigt seriös med sin idrott. Ska bli väldigt kul att få jobba med Caroline.

Caroline Adelöw debuterade redan 2010/2011 i dåvarande elitserien och spelade 8 matcher. Hon är uttagen till studentlandslaget som spelar student-VM i Portugal under sommaren. Caroline har stora förväntningar på bytet av klubb. – Jag har fått ett jättebra intryck av klubben samt ett stort förtroende för tränare och de spelare jag träffat. I Pixbo ser jag möjligheten att öka träningsmängden och kvalitén samt att utvecklas som innebandyspelare. Det känns som en professionell förening med höga ambitioner som stämmer överens med mina egna. Jag är glad att få chansen att tillhöra ett lag där alla drar åt samma håll och jag är beredd att ge allt jag kan för att bidra med så mycket som möjligt i en positiv riktning. Jag tror att laget har goda chanser att ta sig långt nästa säsong och jag ser fram emot att göra den resan tillsammans med laget.

Pixbo Wallenstams elitsanvarig Kalevi Pessi ser värvningen av Caroline som en del i Pixbos framgångsrika strategi att bygga laget på unga talangfulla spelare och ge dem bästa möjliga förutsättningar att utvecklas. – Det blir spännande att följa Carolines fortsatta utveckling. Som spelare och person passar hon perfekt in i vårt damlag. Kalevi vill passa på att tacka Huddinge IK för deras tillmötesgående och samarbete.

Caroline själv tycker det skall bli spännande att flytta till Göteborg, där hon även skall slutföra sin universitetsutbildning.
– Jag tycker det ska bli otroligt kul och lärorikt att få tillhöra Pixbo där jag kommer få ta del av en helt ny träningskultur vilket jag verkligen ser fram emot. Mina förhoppningar är att kunna bidra med mitt spel, min vinnarskalle samt med en positiv energi både på och utanför planen. Det blir samtidigt en utmaning för mig att flytta så långt från familjen och på så sätt växa som människa. För min del blir det också spännande och intressant att lära känna Göteborg som är en stor stad likt Stockholm.

Fakta
#29 Caroline Adelöw
Född: 941030
Position: Back
Moderklubb: Huddinge IK

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*