Talang ansluter till Pixbo Wallenstams herrar!

Foto: Kalle Brännberg

Pressmeddelande från Pixbo Wallenstam Innebandy
Talang ansluter till Pixbo Wallenstams herrar Andreas Hörberg, 21, flyttar från Karlshamn till Göteborg och skriver på för tre år med Pixbo Wallenstam Innebandy. Han spelade förra säsongen i Carlshamns IBK i division 1 södra och öste in poäng, totalt blev det 60, 29 mål och 31 assist .

Andreas hade i våras först kontakt med FBC Kalmarsund och en flytt dit var planerad. Det visade emellertid att han lite oväntat kommit in på en utbildning på Chalmers i Göteborg och då var Kalmarsund inte längre ett alternativ. Pixbo Wallenstam har nu kommit överens med Carlshamns IBK och FBC Kalmarsund och Andreas är klar för spel med förenings herrlag i Svenska Superligan.

Pixbo Wallenstams huvudtränare för herrlaget Jonas Eliasson är nöjd: – Att få in Andreas nu känns väldigt bra. Han är en riktig poängmaskin. Han känns väldigt seriös och är laddad att få börja köra med oss. Andreas kommer ha fina möjligheter att utvecklas hos oss i Pixbo Wallenstam.

Andreas Hörberg själv säger apropå valet av Pixbo Wallenstam: – Det är ett lag som lirar i högsta ligan och har varit intresserade av mig samt väldigt hjälpsamma. Jag vill satsa på innebandyn och när jag ändå ska flytta till Göteborg så passade det perfekt att de ville ha mig. Han tycker att hans styrka är att han är en vinnarskalle och när det sätter fart brukar mitt personliga spel bli bra. – Jag har också varit bra på att göra poäng och jag hoppas det fortsätter nu i SSL. Jag hoppas på att jag kan tillföra laget det. Sen hoppas jag även på att kunna sprida lite glädje och harmoni utanför planen. – När det gäller saker jag vill slipa lite mer på känner jag att som forward vill jag förbättra mig defensivt. Om chanserna kommande säsong säger Andreas: – Jag vet inte så jättemycket om spelarna och laget. Sist blev det kvartsfinal och det hoppas jag att det blir minst nu också.

Pixbo Wallenstams klubbdirektör Fredrik Edendahl kommenterar: -Från Pixbos sidas är vi glada och tacksamma för hur FBC Kalmarsund hanterat och agerat i affären. Professionellt och korrekt och helt igenom en tydlig och bra dialog. Jag vill även passa på att önska FBC Kalmarsund lycka till i årets upplaga av Allsvenskan.

Fakta
Andreas Hörberg
Född: 21 mars 1996
Position: Forward
Moderklubb: Carlshamn IBK

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*