Sverige bäst i Världen igen!

Sverige bäst i Världen igen!

Sverige åter världsmästare efter dramatisk upphämtning av underläge 0-2 inför 12 044 åskådare på Scandinavium i Göteborg. Finland är het i början och tar ledningen redan efter 26 sekunder genom Jani Kukkola. I andra perioden äter Sverige upp meter för meter i matchen och reducerar genom Mattias Samuelsson och kvitterar väldigt viktigt i slutet av andra genom tungt skott av Robin Nilsberth. Ställningskriget i tredje vinner Sverige som egentligen inte gör några misstag i matchen. Henrik Stenberg blir svensk matchhjälte då han gör 3-2 i 47 minuten som även blir slutresultat. Bäst i finalen är Adriansson, Johan Samuelsson, Ruud och målvakten Åman.

I bronsmatchen går Tjeckien segrande ur striden trots att Schweiz haft ledning med 2-0 länge i matchen och ser ut som ett vinnande lag. Tjeckien vänder på matchbilden och avslutar med seger 3-2.

Lettland är jättenöjda med femte placeringen 2014 som dom ser som en framgång då dom slutade på en sjätteplats 2012. I matchen besegrar man Norge med 4-3. Lettlands förbundskapten Iiro Parviainen slutar sitt uppdrag efter sex år.
Danmark vinner matchen om 7:e plats med 7-2 mot Estland. Stort för Danmark att deras målvakt Trolle Wede Mike utses till VMs bästa målvakt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*