Svensson, Hammarby: Alltid härligt med vinst, särskilt med så lång resa!

SSL kval
Svensson, Hammarby: Alltid härligt med vinst, särskilt med så lång resa!

– Alltid härligt med vinst, särskilt med så lång resa. Dessutom är det skönt att inleda ett Play Off med vinst på bortaplan och ha två matcher hemma framför oss. Det stred vi för i serien.

– (Går)dagens match såg nervös ut, om vi ser till vårat spel inledningsvis och tjejerna hade lite svårt att anpassa sig till det lite snabbare parkettgolvet och hade svårt att kontrollera bollen, jämfört med ett plast/gummigolv. Det blev ordning på det succesivt och vi hämtade upp underläget vi hamnade i inledningsvis och kunde gå till första pausen med 2-2. Andra och tredje perioden hittade vi tillbaka till spelplanen igen så det kändes aldrig osäkert direkt. Sundsvall spelade som vi hade förväntat oss.

– Resultatet är vi förstås nöjda med, även att vi kan vända och hitta tillbaka till ”gameplan”, men det har vi gjort många gånger under säsongen. Bra stämning i gruppen också, vilket bådar gott inför nästa helg. Det jag kan tycka är ”dåligt” är att Sundsvalls Sporthall fortfarande har brister. Spelarbås på läktaren, upp bland publiken, det hade kunnat byggts om i samband med att man kostade på ett nytt golv. Sen är omklädningsrummen långt ifrån vad kraven beskriver, det skulle också vara lätt att åtgärda. Vi var dock förberedda på detta, så det hade ingen inverkan på oss.

– Matchbilden blev nog ungefär som vi tänkt, dock med den nervösa inledningen, som var lite onödig, men det kom vi över efter en period.

– Positivt är att vi återigen kan vända ett underläge, återta taktpinnen och gå segrande ur kampen. Negativt, möjligen att vi påverkas av ständiga låsningar och fasthållningar som skapar frustration. Det måste vi bli bättre på att hantera.

– Känslan inför returen är positiv. Kort och gott!

– Klyschan att ”det är kollektivet som vinner matchen” gäller förstås, vi har tre ganska jämna femmor, men en spelare med extra positiv inverkan igår var förstås Erika Andersson, som gjorde en stabil insats, givetvis bidrog de andra runt henne, men utdelningen på hennes målchanser var slående. Sen gör Alexandra Durling en bra insats, det är mentalt tufft att vara ”ensam” målvakt i truppen en sån här match, men vår andre-keeper kunde inte komma loss igår.

Sundsvalls IBF 4 – 6 Hammarby IF IBF
Periodsiffror 2 – 2, 1 – 3, 1 – 1
Skott 22 – 17 (8 – 5, 7 – 8, 7 – 4)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*