Svenska mästarna Storvreta vet hur det är att spela om titlar!

Foto: Per Wiklund

Svenska mästarna Storvreta vet hur det är att spela om titlar. Därför är de helt inställda på seger i helgens Champions Cup.

– Allt stramas åt på ett helt annat sätt, säger Storvretas Mattias Samuelsson.

På fredag startar Champions Cup i Borås. Sverige har fyra lag med, och ett av dem är de regerande svenska mästarna på herrsidan, Storvreta.

Men mästarlaget har inte visat sin guldform i inledningen av säsongen. På fyra matcher i Svenska Superligan har det bara blivit en seger.

– Det är klart att det har varit en frustrerande start för oss. Vi har velat spela bättre. Samtidigt har mycket fokus legat på Champions Cup i planeringen.  Man kan inte skylla på det, men fokus har varit det förutom när vi har spelat match i SSL, säger Mattias Samuelsson.

Men i helgen lovar Storvreta att växla upp. Nu är det inte inledningen av säsongen i SSL längre. Nu är det i stället mästarturneringen Champions Cup – med spel om medaljer, en pokal och prispengar.

– Det blir helt annat. Allt stramas åt på ett helt annat sätt. Det blir ett annat spel då, och den rutinen har vi och kan hantera. Jag är inte orolig.

Storvreta är direktkvalificerat till semifinalen på lördag, och där ställs de mot antingen tjeckiska mästarna Chodov eller norska mästarna Greåker.

– Det tjeckiska laget borde vara favoriter mot Greåker. Tjeckien har ett bra landslag och jag tror att Chodov har många spelare med där. Vi borde vinna matchen, men det kan bli tufft ändå.

Alla svenska matcher sänds live på TV4 Sport ochhttp://www.cmore.se/.

Läs mer om Champions Cup och boka biljetter till matcherna här.

Författare: Anton Rosenblad

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*