Seriecheck och omgång 11 Div.1 Västra Svealand

Säsongen har nu gått till 50% och vi tar en liten tabellcheck efter omgång 11.

 • Lockerud 27 P
 • Skoghalls 24 P
 • Västerås 23 P
 • GS86 21 P
 • Hagfors 20 P
 • Surahammar 19 P
 • Arvika 17 P
 • Lidköping 13 P
 • Hallsta 12 P
 • Köping 10 P
 • Kumla 7 P
 • KFUM 0 P

 

Lockerud imponerar stort den här säsongen, de vinner mot det mesta och oavsett vilka de möter kan de prestera. GS86 är årets överraskning och ligger 4:a med 1 hängmatch att spela medans Surahammar vinner mot topplag och håller sig i mitten. I botten har vi KFUM som inte vunnit någon match och lär spela div.2 nästa år. Kumla har en riktigt dålig offensiv i år och snittar ca 3.3 mål per match. Defensiven är desto bättre med imponerande box men få poäng och nedflyttning känns troligt. I övrigt är resten av serien riktigt tät, ett rätt resultat och man kan hamna på nedflyttningsplats eller varför inte kvalplats till Allsvenskan?

 

Bäst:

Lockerud

Skoghall

Västerås

Bäst i serien och topp 3. Lockerud överraskar och leder medans Skoghall och Västerås öser in mål.

 

Sämst:

Köping

Kumla

KFUM

Köping öppnar svagt men börjar ta några poäng. Kumla gör knappt några mål och KFUM är för dåliga för serien.

 

 

 

Lite kort om Omgång 11!

Lockerud tar en suddenseger över Västerås och befäster sin position som serieledare. En hel del utvisningar men det är så det ska vara när topplagen möts. Viktiga poäng för båda lagen, inte minst Lockerud som stannar i täten men Västerås vill inte tappa alla poäng för att halka efter.

Skoghall vinner över GS86 och håller lite mellanrum. Skoghall visar rutin och innehar ledningen hela matchen. Överraskningslaget GS lyckas inte rubba förra årets suveräner i serien men bjuder ändå upp till kamp.

Hagfors-Hallsta blir en svängig tillställning. Topplaget Hagfors tar ledningen men Hallsta kommer ikapp innan Hagfors kan rycka. Kul att bottenlagen kan pressa toppen. Mycket viktiga poäng för Hagfors som jagar topp 4.  Hallsta får det jobbigt som nu bara är 2 poäng från nedflyttning.

Surahammar kör över KFUM på bortaplan och tar säsongens mest givna 3 poäng. Likt de flesta lag tar de ledningen mot KFUM och trummar på. Synd för KFUM att de inte lyckas rubba Sura, nedflyttningen närmar sig ett faktum.

Arvika tar 3 sköna poäng borta mot Kumla. Detta blir en ruskigt jämn tillställning där det vid 1-1 blir straff och Arvika kan ta ledningen. Kumla tar ut målvakten men det blir inte bättre än att Arvika gör 1-3. Riktigt tungt för Kumla som sitter fast i botten medans Arvika klamrar sig fast i mitten.

Lidköping vinner mot Köping med 7-9 och tar ett litet skutt ifrån nedflyttningsplatserna. Att de dessutom har en hängmatch kan vara till stor fördel. Köping är nog inte helt nöjda med att tappa en 6-2 ledning till 7-9… Men sådan är idrotten och hatten av för Hallsta som krigar på.

 

Bäst:

Lockerud

Skoghall

Hallsta

Lockerud och Skoghall vinner sina respektive toppmatcher och Hallsta gör en supervändning i botten. Enligt min mening är denna omgångs topp 3 givna.

 

Sämst:

Köping

Kumla

KFUM

Köping tappar alltså en 6-2 ledning hemma, det är inte bra någonstans och i en superviktig match dessutom. Kumla lyckas än en gång bara göra 1 mål och även om det är en jämn match är det helt enkelt för dåligt. KFUM släpper in 12 mål och är seriens slagpåse, Surahammar tackar nog för de 3 poängen.

 

//Viktor Jonson

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*