Rövarn tippar Allsvenskan damer 2017/2018!

 

Tabelltips Allsvenskan Norra Damer
Hej kära läsare!
Jag har fått den otroligt inspirerande och spännande utmaningen att sätta ihop ett adekvat tabelltips av Allsvenskan Norra Damer. Jag älskar utmaningar och det är därför jag tagit mig an uppgiften trots att mina kunskaper på området är allt annat än breda. Ni får därför ta denna tippning med en nypa salt. Till min hjälp har jag tagit hjälp av några dedikerade herrar i distriktet som är insatta i ämnet för att få ett djupare underlag. För det enda jag sett av damer denna säsong är SN CUP där Sundsvalls IBF, IBF Dalen, Klockarberget BK och Stenhagen KK medverkade. Den gav mig en liten fingervisning såklart men det finns ju en handfull andra lag också. Det är som är lite speciellt med damernas Allsvenskan är ju att serien är uppdelade i fyra separata tabeller fördelade efter region där Norr och Öst spelar matcher mot varandra som man får tillgodoräkna sig och likadant är det mellan Väst och Södra.
Såhär ser raden ut i sin helhet.
1. RIG UMEÅ motivering:
Här väljer jag att ta hjälp av Anders Laajanen, mångårig profil i Ankarsvik BK när det begav sig och pappa till Hanna som spelar i KBK.
”Till seriesegrare måste ju tipset landa på RIG Umeå, en trupp där det vimlar av galet bra spelare. Dessutom har de ju innebandyprofessorn Peter Svensson Hörnsten i båset, en riktig taktiker som aldrig lämnar något åt slumpen. Här pratar vi om en trupp där jag tror man har 10 spelare som var med på landslagets senaste U19 läger. Tre spelare som sticker ut lite extra är Alexandra Terner, Wilma Johansson och inte minst Ellen Bäckstedt som måste vara världens bästa innebandytjej i årgång -99.”
 2. IKSU Ungdom  motivering: Har egentligen inget underlag kring detta lag mer än att jag vet att de slutade 3:a förra säsongen. Tror de kan ta ytterligare ett kliv uppåt. Umeålagen är av hävd och tradition alltid väldigt väl förberedda och konditionsstarka.
3. Team Thorengruppen Motivering: Hugget som stucket i toppskiktet. Tror inte man blir nämnvärt sämre än föregående säsong. Väljer dock att peta ner detta lag ett pinnhål i hierarkin.
4. Sundsvalls IBF Motivering: Tomas Stenlund basar även denna säsong över Sundsvalls stolthet på damsidan. Har många intressanta namn i sitt lag i en härlig mix av rutinerat och ungt. I mina ögon såg man vassa ut under SN Cup men enligt Tomas finns det ännu mer att ta av hos tjejerna. Det blir tufft att rå på Umeålagen, men har Sundsvall en bra dag på jobbet så kan de absolut ställa till med skrällar här och där och sätta sig i respekt. Backar inte för något och har en aggressiv forechecking med hög press och fart under sulorna.
5. IBF Dalen Motivering: Är det Umeålag som jag tror får det tuffast i stan. Var inte på något sätt dåliga i SN Cup men var inte heller glimrande. Finns ett par intressanta namn i rutinerade Camilla Granström med förflutet i IBF Falun som vänt hemåt och Malin Sjöberg som får anses vara de som skall leda laget genom stormarna tills de bedarrat.  Även ungdomarna Elsa Lambertsson och Magda Hjerpe ser riktigt intressanta ut.
6. Örnsköldsvik IBK Motivering: Har under ett par års tid valt att generationsväxla och satsa på ungdomarna. Ett gediget arbete som man nu börjar skörda frukterna kring. Är lite av en dark horse i den här allsvenska serien. Kan kanske även komma högre upp. Men då förutsätter det att någon av de ovan nämnda lagen underpresterar. Är sammantaget klart bättre än både Notviken och Klockarberget.
7. Notvikens IK motivering: Vanligtvis brukar lag som representerar Notviken aldrig räknas bort eller ut. Men i det här sällskapet finns inget annat att göra. Får definitivt slåss för sin överlevnad med kniven mot strupen hela säsongen. Även det lag som har längst ressträcka till sina bortamatcher. Det kommer avspegla sig.
8. Klockarberget BK motivering: Patrik Karlsson är en skicklig lagbyggare och gedigen tränare. Men dessvärre tror jag det blir en jobbig säsong för KBK. Det är oundvikligt att tippa någonting annat. Hade stora problem i SN CUP även om man bitvis stod upp bra i derbyt mot Sundsvalls IBF. Kul med 2 allsvenska lag i stan men denna säsong får bli en lektion i vad som krävs på denna nivå. Något man får bygga vidare på inför framtiden för att komma tillbaks ännu starkare och mer rustade.
Magnus ”Rövarn” Sjöstedt

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*