Reflexsnabb målvakt klar för Sundsvalls IBF!

Nora Altevid stannar i Sundsvalls IBF!

Nora är reflexsnabb och har bra utkast men hon är inte nöjd med det utan vill utveckla sin snabbhet i sidled. Nora kom in under förra säsongen och fick sitta mycket bänk, Men räkna med att Nora kommer bli en stark utmanare till att bli nr 1 den kommande säsongen!

Klubben skriver på hemsidan:

Nora Altevid lånades in under säsongen när det blev klart att Moa Nygård inte skulle kunna stå. Hon klarade av att dela målvaktssysslan med Kristina Dahlin på ett utmärkt sätt. Nu är hon klar för nya år.

Hur skulle du beskriva din egen säsong? Det blev allsvensk debut och betydligt mindre spel i Div 1 än det var tänkt.

– Det har varit en rolig säsong. Eftersom jag blev inplockad till IBF har jag fått sitta en del bänk. Men jag är nöjd med mina insatser när jag väl stått och jag känner att jag utvecklats mycket. Det har varit sjukt kul att spela Allsvensk innebandy

Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt, styrkor och utvecklingsområden?

– Jag är en reflexmålvakt och har bra utkast. Mitt psyke är också starkt.

Det som jag främst vill utveckla är att bli snabbare i sidled och arbeta på min explosivitet.

Din första match från start mot Älvsjö så fick du pris som bästa spelare. Berätta om den upplevelsen!

– Det var en väldigt rolig match. Vi var kort om folk och fick försvara oss mycket. Det var ett väldigt högt tempo och vi gjorde en bra insats. Tyvärr hade vi otur på två av målen som studsade in på egna spelare. Men det var en kul match som målvakt, med mycket skott vilket gjorde att jag var inne i spelet hela matchen.

Till sist, vad har du för personliga målsättningar framöver?

– På sikt vill jag ta mig till SSL och gärna landslaget. Nu närmast denna säsong ska jag göra allt för att ta mig till U-19-landslaget. Det är mina personliga mål med innebandyspelandet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*