Pixbofostrad spelare skriver på för SSL-laget !

Foto: Marcus Magnberg

Pressmeddelande från Pixbo.

Philip Bringestedt, 20, har Pixbo Wallenstam som moderklubb. Han har också spelat ett år med IBF Göteborg i allsvenskan. Senaste året har han spelat med Pixbo Wallenstams akademilag och har nu valt att skriva på för ett år med föreningens herrlag i Svenska Superligan.

– Det är jättekul att se ytterligare en egen produkt ta steget upp till SSL-laget, säger elitansvarig Kalevi Pessi. Det blir intressant att följa Philip Bringestedt i hans riktiga debutsäsong i SSL.

Herrlagets huvudtränare Jonas Eliasson har tränat Bringestedt tidigare och kommenterar: – Han ger alltid 100% i alla lägen. – Han är en avig spelare som är duktig på att gå rakt mot mål. Han är också duktig i försvarsspelet och är inte rädd för att smälla på. Det ska bli kul att följa Philip hos oss denna säsongen.
– Jag har ju varit uppe och känt på SSL-spel tidigare i min karriär men suget för att resa tog över samtidigt som mitt sug för innebandy svalnade lite, säger Philip Bringestedt och fortsätter: – Men under resan ringde tränare Eliasson och jag bestämde mig för att köra igen. Så det ska bli kul! På frågan om vad laget måste förbättra säger han att han förra säsongen inte följde Pixbo lika slaviskt som han brukar. – Men generellt tror jag att laget måste jobba på det fysiska spelet, att bli lite jobbigare att möta. Det måste smälla lite mer i sarghörnen och bli lite brötigare! – Själv är jag en fysisk spelare som sliter för laget och passar hellre än skjuter. Jag kan och vill förbättra alla delar av mitt spel. Bringestedt ser fram emot hösten och seriespelet och tvekar inte på målsättningen: -Vi går alltid för guld! Så även denna säsong, inget snack.

Fakta #17 Philip Bringestedt
Född: 21 augusti 1996
Position: Forward/Center
Moderklubb: Pixbo Wallenstam
Har också spelat i IBF Göteborg
Landskamper: 6 st U19

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*