Pixbo Wallenstam herr får ny tränare!

Pixbo Wallenstam herr får ny tränare
Pixbo Wallenstam Innebandy har gjort klart med Nicklas Hedstål, 42, som tränare för herrarnas SSL-lag. Han kommer i ett delat ledarskap att tillsammans med Per Tjusberg leda laget. Hedstål kommer från Salems IF utanför Stockholm och har de senaste åren tagit det laget från Div 1 till ett av topplagen i Allsvenskan och i våras slogs de i kvalet om en plats i Svenska Superligan.

Pixbo Wallenstams klubbchef Kristina Landgren Carestam är mycket nöjd med rekryteringen och känner att herrlaget nu fått till en ledarstab som är väldigt kompetent och som besitter stor erfarenhet. Hon vill också framhålla att förhandlingen med Hedståls rekrytering till klubben har förts med Salem IF i samförstånd och med ömsesidigt respekt. – Vi vet att Salem IF och deras sportchef Christian Holm jobbat hårt med att utveckla föreningen till där man är idag, säger Kristina. Vi hoppas även i fortsättningen ha en bra dialog och mer erfarenhetsutbyte klubbarna emellan.

Nicklas valde Pixbo Wallenstam för att han tycker att det är en spännande klubb som har bra förutsättningar att ligga i toppen på Svenska Superligan och slåss om guldmedaljen. – För mig är det ett drömjobb, fortsätter han. Att jobba med ett lag och en klubb på yttersta elitnivå och som dessutom har en stor bredd och en kompetent ledning med ett stort innebandykunnande.
– Du har ju tränat ett lag som gått från Div1 till Allsvenskan och nu senast varit i SSL kval. Hur tror du att med den bakgrunden blir att kliva in som tränare för ett av topplagen i SSL?
– Jag har en stor erfarenhet av att bygga ett lag från grunden, med fokus på utveckling av varje individ. Vi har gått från att ha varit en div 1 klubb till ett topplag i allsvenskan och jag tar med mig alla erfarenheter därifrån. Det jag alltid jobbar med vilket kommer vara på samma sätt i Pixbo är att få spelarna att prestera max utifrån sin egen kompetens, det görs genom samtal, utvecklingsplaner och mod att testa nytt! Det är inget hokus pokus och en bra lagd grund på försäsongen är ett måste som start. Vi ska ha de bäst tränade spelarna för att orka spela den typ av innebandy vi själva vill och för att kunna leverera över en hel säsong.
– Vad tror du att du kan tillföra laget som tränare?
– Ett nytt ledarskap och nya influenser. Så är det alltid när det kommer in både nya ledare och spelare i gruppen, gruppdynamiken förändras. Ett stort engagemang till detta, som förhoppningsvis kommer smitta av sig på övriga spelare och ledare. Glädje och positivt tänkandet. En klok ledare sa någon gång att; ”glada spelare är bra spelare”. Det ligger mycket i det tycker jag.
– Vad ser du som den allra största utmaningen med uppdraget?
– SSL blir en allt tuffare liga för varje år, många bra lag som utvecklar sina organisationer och trupper och många har som målsättning att gå hela vägen till SMfinal. Där vill ju vi också vara i april. Klart att det är en utmaning att vara som bäst när det gäller som mest men det är också den delen vi tillsammans i gruppen, dvs alla ledare och alla spelare ska jobba fram en plan för hur vi ska lyckas med det.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*