Palmén: ”Jag vet att jag inte gjorde bort mig!

Faluns Simon Palmén lovar att köra för fullt i alla matcher. Foto: Per Wiklund

I början av november gjorde han landslagsdebut när Sverige spelade Euro Floorball Tour (EFT). Nu får Simon Palmén chansen i landslaget igen.
– Nu vet jag att jag inte gjorde bort mig, säger han. 

Simon Palmén har haft en fin säsong i Falun. Det började med att han tog guld i Champions Cup i oktober. Och kort därefter blev han uttagen till landslaget för första gången, när Sverige skulle spela EFT. Nu, när herrarna laddar för VM-kvalet, finns han med igen.

– Det är väldigt kul att bli uttagen första gången, men på något sätt är det ännu roligare andra gången. Nu vet jag att jag inte gjorde bort mig, säger Palmén.

Hur var det att göra landslagsdebut i EFT?
– Det kändes som att jag gjorde det ganska bra. Jag är helt klart nöjd med det jag gjorde. Sedan exakt hur bra jag var är svårt att svara på.

Falun brukar vanligtvis ha med många spelare i landslaget. Men när nu förbundskapten Jan-Erik Vaara testar nytt, i det VM-kval Sverige inte ska ha några svårigheter att avancera ifrån, är det ”bara” två Faluspelare med. Simon Palmén och Johannes Larsson.

– Ja, det är lite ovanligt med bara två från Falun. Men samtidigt är det ett jättebra tillfälle att testa. Det här är matcher som vi ska vinna väldigt enkelt. Då är det helt klart rimligt att testa mycket nytt.

Vad vill du visa upp i kvalet?
– Jag ska inte tänka så mycket på motståndet. Vi kommer att vinna matcherna ganska enkelt. Då handlar det om att göra det vi ska och inte slappna av. Jag måste ge allt hela tiden, oavsett motstånd.

Se hela den svenska VM-kvaltruppen och läs mer om kvalet här.

Tidigare presenterade VM-kvalspelare:
Albin Sjögren
Jens Milesson
Andreas Dahlqvist
Markus Jonsson
Adam Colling
Martin Östholm
Robin Nilsberth
Mattias Wallgren
Alexander Rudd
Jon Hedlund
André Andersson
Mattias Ljunggren
Jonathan Paulsson
Kim Ganevik
Tobias Gustafsson
Jonas Svahn
Johannes Larsson

Författare: Anton Rosenblad 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*