Omgång 9 Division 1 Västra Svealand

Omgång 9 i division 1 västra Svealand är avverkad och vi närmar oss halva säsongen. Vi har en spännande topp i tabellen och en bökig botten.

Lockerud besöker GS86 i en match om serieledningen och skickar ner dem till 4:e plats. En jämn match där Lockerud i 3:e lägger i en extra växel och går ifrån. 3-5 blir 4-8 och man tar med sig 3 tunga poäng och +4 i målskillnad från den här matchen. Att jag väljer att nämna målskillnaden beror på att som serien ser ut kan det bli målskillnad som avgör placeringar och då är det alltid fint med några extra mål in på kontot. I nästa omgång tar Lockerud emot Hagfors och vill Hagfors hänga på toppen behöver de poäng.

Skoghalls IBK kör över KFUM Örebro i en total missmatchning. Jumbon mot ett av seriens absolut bästa lag och 0-17 är ett faktum. Skoghalls gör egentligen inte mer än vad de ska och kör över ett sämre lag. KFUM kan inte ha förväntat sig poäng heller, men jag hoppas de inte ger upp den här säsongen utan fortsätter kämpa. Skoghalls kommer möta Västerås i helgen och detta är en av de bättre matcherna den här säsongen, 2 av seriens bästa lag mot varandra. KFUM reser till Arvika och lär inte ha så kul på vägen hem.

Västerås lyckas med det viktiga konststycket att hålla Arvika från topp 4 en stund till. 4-7 blir siffrorna och Västerås hänger efter Lockerud i toppen. Detta är precis vad Västerås behövde inför helgens match med 2:an från Skoghall. Vinnaren där blir ny 2:a i serien, eventuellt 1:a! Arvika bjuder dock inte alls på några poäng och det är först i 3:e perioden som Västerås kan dra ifrån tack vare sin kvalité. Arvika får dock en utmärkt chans att sno åt sig lite poäng i helgen när de möter KFUM hemma.

Hagfors får erfara precis hur luriga Surahammar är. Nästan. Med nöd och näppe lyckas Hagfors avgöra med 42 sekunder kvar av matchen! Detta i ett PP 10 minuter efter att Surahammar misslyckats med ett eget numerärt överläge, vilken match! 3-4 innebär att Hagfors lyckas med det varken Skoghalls eller Västerås lyckades med. Hagfors kommer till helgen att resa till Lockerud och försöka sig på en riktig skräll, Hagfors är bra men i år verkar Lockerud vara på G. Sura tar emot GS86 och detta blir knepigt, låter nog bli att tippa något här men att det blir spännande kan vi nog räkna med. Surahammar går ju om GS vid vinst och det räcker nog som tändvätska för båda lagen.

IBK Köping. Laget som inte lyckades ta poäng. Det var då och nu är nu. Kumla sveps åt sidan med 2-7 på bortaplan och Köpings gameplan verkar ha fungerat utan några större problem. Köpings målvakt står för övrigt för en del riktigt svettiga räddningar och även om Kumla inte gör mål kan de spela boxplay i alla fall. Köping kravlar uppåt i tabellen och vill nog helst inte titta neråt för trots vinsten är det inte långt till nedflyttningsplats. Kumla har det riktigt kämpigt i år och behöver göra mål, massor med mål. I nästa omgång möter Köping Hallsta och det lär bli en stenhård kamp om att hålla sig borta från nedflyttningsplats. Kumla gör som köping och åker iväg men möter istället Lidköping, även detta en potentiell kamp av rang då båda lagen vill ut ur nedflyttningsträsket och desperat behöver vinna.

Hallsta har det kämpigt nu, veckoförlusten mot Kumla följdes upp av suddenförlust mot Lidköping. 2 raka bottennapp mot 2 bottenlag. För Lidköpings del var dessa 2 poäng mer än välkomna, speciellt med tanke på att man gör en riktig upphämtning mot Hallsta. Nästa omgång kan vara löjligt viktig för bottenlagen där ”rätt” resultat kan flytta om ordningen helt i bottenstriden. Den kan också vara nästan oförändrad vilket är något komiskt. Oavsett lär det bli en trevlig helg för publiken, oavsett vilken ände av tabellen man väljer att besöka.

 

Bäst

IBK Lockerud Mariestad

Hagfors

Lidköping

Lockerud vinner toppmatchen och skrapar fram en fin serieledning vilket alltid är trevligt. GS86 är bra men Lockerud är bättre. Hagfors vinner mot Surahammar som i år verkar vara enormt svårslagna. Flera andra topplag har gått på minor där men Hagfors lyckas knäcka koden. Lidköping krigar till sig en suddenvinst och det är inte illa för ett bottenlag. Skribenten har vissa svagheter gällande underdogs och därför är Lidköping givna i veckans andra Bästa lista.

 

Sämst

Kumla

Hallsta

KFUM

2 mål framåt i en match där det gäller, inte godkänt av Kumla. Dessutom rasar det tidigare så starka försvaret vilket innebär en usel position för Närkingarna. Hallsta tappar mark och efter en torsk mot ett bottenlag är suddenförlust mot ett annat inte rätt sätt att vända på skutan. Att man dessutom tappar ledningen när man borde kunna stänga matchen innebär en sämst i veckan placering. KFUM har det oerhört svårt. Dock är 0-17 inte alls bra, oavsett motstånd. Det börjar likna Göteborg i allsvenskan södra. Problemet är att det just nu inte ser ut som det finns något lag i serien de kan vinna emot.

 

//Viktor Jonson

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*