Omgång 5 av Division 1 Västra Svealand bjuder på en hel del underhållning!

Omgång 5 av Division 1 västra Svealand bjuder på en hel del underhållning, flera oväntade resultat och en del rassel i tabellen.

Västerås studsar tillbaka efter förra omgångens missräkning och kör över KFUM på bortaplan med 3-14. Inte speciellt spännande men viktigt för serieledarna Västerås att snabbt ta 3 poäng igen. Mindre roligt för KFUM som Fortfarande ligger sist på 0 poäng och -32 i målskillnad. 2 lag i varsin ände av serien och det slutar som väntat.

Skoghall får kämpa oväntat hårt för sina 3 poäng borta mot Hallsta. Först i 3:e perioden kan man skaffa sig något som liknar en stabil ledning och 3 poäng till kontot. Hallsta fortsätter att utmana topplagen, poängen har kanske inte trillat in riktigt i takt med spelet men att man kan klättra i tabellen är högst möjligt. I nästa omgång möter Hallsta Lockerud och en spännande match är att vänta.

Surahammar har tappat det momentum man hade i inledningen av serien. Efter en oavgjord match med Kumla kommer en sudden-förlust mot IBK Lidköping. Livsviktiga poäng för Lidköping som tar sig förbi Kumla i tabellen och upp över nedflyttningsstrecket. Surahammar kan övertyga i nästa omgång när man får besök av ett Arvika som också tappat sitt momentum, även här kan vi vänta oss en tuff match med högt underhållningsvärde.

Lockerud går på en riktig mina och åker på stryk mot Köping. Köping som för övrigt tar sina första poäng och mot topplaget Lockerud kan inte vara annat än nöjda. Att det dessutom sker på hemmaplan ger en bra feeling inför resten av säsongen där hemmamatcherna kan bli nyckeln för nytt kontrakt. Köping skall besöka Hagfors och behöver fortsätta leverera om de ska ta poäng där.

GS86 gör som köping och vinner över ett topplag när man bortaslår Arvika. Detta rubbar serien och skickar faktiskt ner Arvika till 7:e plats och skickar upp GS till en fin 5:e placering! Riktigt starkt för ett lag med -2 i målskillnad, det enda laget på plats 8 och uppåt med minus i målskillnad. GS86 får besök av KFUM och att man tar 3 till poäng är att vänta, dock har kanske KFUM fått till något nu när de börjar göra lite fler mål, dock är chansen relativt liten till några poäng här också.

Hagfors får känna på segern igen när man slår Kumla med uddamålet. En tight match med mycket nerver i slutet. Kumla halkar ner under nedflyttningsstrecket och kan få svårt att ta poäng mot Skoghall i nästa omgång. Dock har kumla fortfarande inte släppt in mål i boxplay i år, imponerande. Kumla kämpar på riktigt bra i en tuff match och är inte långt ifrån poäng men ska man ta poäng mot Skoghall så behövs det mål! Ett bra boxplay räcker bara så långt.

Bäst:
GS86
Köping
Lidköping
Gs86 och Köping tar 3 poäng var mot erkända topplag och Lidköping tar 2 mot ytterligare ett topplag. Riktigt bra insatser av alla 3 lagen som visar att de minsann inte ger bort gratispoäng. Håller detta i sig så blir den här serien lika spännande som vanligt!

Sämst:
KFUM
Lockerud
Arvika
KFUM är seriens strykgäng och att man inte lyckas skaka serieledarna är inte alls oväntat. Lockerud går på en mina och bjuder in till kamp vid slutspelsstrecket, mot ett bottenlag med 0 poäng borde man kunnat vinna. Arvika viker ner sig och släpper förbi GS i tabellen, dock kan detta vara en engångsföreteelse, men det får Arvika svara på.

Viktor Jonsson/RFB

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*