Omgång 10 Division 1 Västra Svealand

Det är snart dags att sparka igång omgång 11 (en match är redan spelad) men först ska vi försöka reda ut vad som hände i omgång 10.

Lockerud fortsätter att mala på i Division 1 västra Svealand. 4-3 mot Hagfors hemma är inte lätt men uppenbarligen inte omöjligt för de röda från Mariestad. Kontinuitet har varit ett ord som återkommit flera gånger och Lockerud verkar gilla det mer än undertecknad. 8 segrar på 10 matcher och endast 1 förlust får väl klassas som rätt kontinuerligt? Hagfors å andra sidan är inte dåliga för att man förlorar med 1 mål mot serieledarna borta, tvärt om är det något att ta med sig, man kan utmana toppen. I nuläget skiljer 4 poäng till 4:e platsen men det är många matcher kvar. Lockerud möter Västerås borta i nästa omgång och toppmatch är ingen överdrift. Seriens bästa offensiv (V) möter seriens bästa defensiv (L), det kan bli tight. Hagfors får besök av Hallsta och behöver ta 3 pinnar för att hänga med toppen men inte släppa in fler lag i toppracet.

Att det skulle bli jämt mellan Skoghall och Västerås var väntat men 5-6 och 9 (!) st utvisningar är imponerande. Tufft, relativt mycket mål och grinigt, precis som en toppmatch ska vara. Att båda lagen fortfarande ligger topp 3 är välförtjänt och de är dessa två lag som imponerat mest spelmässigt. Frågan blir om de kan rubba Lockerud som är inte verkar vilja vika en tum. Västerås möter just Lockerud i nästa omgång och detta blir nog inget man vill begära pengarna tillbaka efter. Västerås har nu en toppvinst i ryggen och en till vore inget annat är skönt.

Skoghall och GS86 har redan hunnit mötas i sin omgång 11 så den får stå över här.

I omgång 10 däremot har GS86 vunnit borta mot Surahammar med 4-8. Detta är en strategiskt viktig seger för GS då Surahammar är bra, men kanske inte topp 4. Detta innebär att Sura, som tidigare snott poäng av andra topplag är 3 viktiga poäng för att täcka upp för eventuella toppförluster. GS86 galopperar iväg till 1-8 och släpper väl lite på gasen i slutet. Kontrollerat och väl utfört arbete. Surahammar ska inte vara för besvikna, GS har spottat upp sig och är definitivt ett topp 4 lag. Nästa omgång mot KFUM blir dessutom en fin möjlighet att hoppa på vinnartåget igen.

Arvika fick besök av KFUM och vinner med 9-2. Dock är det KFUM som tar ledningen och spelar rätt jämt med Arvika, 2-1 efter första men i 3:e trampar Arvika på gasen och kör över Örebroarna. Tråkigt för KFUM men väntat. Nästa omgång innebär en svår uppgift för KFUM, Sura kommer på besök och de är nog hungriga efter en vinst. Arvika besöker smått krisande Kumla. Tabellmässigt borde Arvika kunna vinna men Kumla behöver vinna och förhoppningsvis blir detta en spännande match.

Hallsta tar en enormt viktig seger med 9-8 över Köping. Manleder med hela 6-1 men tappar till 6-6, sedan lyckas man vinna tillslut men oj, vill man slippa botten så var detta viktigt. Trots detta är Hallsta endast 2 poäng från nedflyttningsplats och behöver fortsätta ta liknande vinster. Köping är nog inte helt nöjda, efter segern mot Kumla hade man lite momentum men sen tog det stopp. 8 mål framåt är dock inte dåligt och nästa omgång kan bli riktigt spännande när Lidköping kommer på besök, bottenmöte som betyder väldigt mycket. Hallsta besöker Hagfors och lär få kämpa för 3 poäng här.

Lidköping avfärdar Kumla med 5-2 och tar sig förbi i tabellen. Kumla tar ledningen i 1:a med 0-1 men i 2:a kommer raset. 5 raka mål från Lidköping och Kumla kan inte svara innan det är för sent. Inga mål i PP för något av lagen tyder väl på att det inte är de spelmässigt skickligaste lagen som möts. Lidköping har nu en gyllene chans att ta sig förbi Köping i nästa omgång och klättra ur nedflyttningsträsket. Kumla tar emot Arvika, verkligen ingen lätt uppgift men man måste ta poäng här, annars är risken stor att man satt sig i en position man inte kommer ur.

 

Bäst:

Lockerud

Västerås

GS86

Lockerud och Västerås vinner täta toppmatcher och befäster sina positioner som topplag. Att man dessutom vinner dessa tighta matcher är ett tecken på mental styrka, eller tur men vi håller på de som vinner sen gammalt. GS86 gör det riktigt bra och närmast kör över laget som snott poäng av både Västerås och Skoghall. 4-8 är bra siffror och GS visar att man ska vara där uppe.

 

Sämst:

Kumla

Surahammar

KFUM

Kumla viker än en gång ner sig och man kan inte säga annat än att de är ett bottenlag. Näst minst mål framåt i serien och endast ett omutligt BP att skryta med. Surahammar tappar tyvärr sin fina vinstrad mot topplaget och är ytters bleka mot GS86. Man ligger under med 1-8 innan man lyckas tröstmåla lite och är inte bra den här omgången. KFUM tar ju ledningen! Men sen rasar det totalt. Det verkar inte som att motståndet spelar roll, fortfarande 0 poäng.

//Viktor Jonson

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*