Ny sportchef i Pixbo!

Nya sportchefen för Pixbo Wallenstams herrar Rikard Jonsson och föreningens ordförande Jan Inge Forsberg.

Rikard Jonsson blir ny sportchef för Pixbo Wallenstams herrar

Pixbo Wallenstam förstärker organisationen kring sitt herrlag i Svenska Superligan med en ny sportchef, Rikard Jonsson. Han kommer närmast från föreningens akademi och har själv spelat innebandy under många år på elitnivå i bland annat Jönköping och Pixbo Wallenstam.

Pixbo Wallenstam har utsett Rikard Jonsson till ny sportchef för sitt herrlag i Svenska Superligan. Rikard har ett förflutet som elitinnebandyspelare i högsta serien i Sverige och Schweiz. Han har också under 20 år varit med och byggt upp varumärket Salming där han de sista nio åren varit VD för Salming Hockey AB. Rikard har stor erfarenhet av att jobba med spelare och lag på elitnivå internationellt vilket kommer stärka Pixbo Wallenstams verksamhet. Han har också det senaste året varit engagerad i föreningens akademi. – Med Rikard som ny sportchef markerar vi starten på en ny satsning som Pixbo Wallenstam gör på herrsidan, säger Pixbos elitansvarig Kalevi Pessi. Målet är att vara ett stadigt lag topp fyra över tid och vinna föreningens nästa SM-guld på herrsidan.

Rikard själv ser fram emot sitt nya uppdrag – Sportchefsrollen i sig är helt ny för mig, men som i alla organisationer och lag handlar det om att hitta rätt mix av människor som vill bidra och nå samma mål. Människor måste må bra och känna förtroende för att prestera maximalt. Jag har under mina år på Salming Hockey haft förmånen att förhandla med spelare i världens bästa hockeyliga (NHL). En erfarenhet som kommer att bidra till att nå våra mål på kort sikt men även på lång sikt i framtiden.

Rikard tror starkt på det nuvarande laget och dess potential att utvecklas – Det är en spännande mix av erfarenhet, ungt och gammalt där det finns en stor potential att fortsätta att utvecklas som lag utifrån lagets prestation under grundserien den gångna säsongen.

Pixbo Wallenstams herrlag går in i en spännande utvecklingsfas, säger ordförande Jan Inge Forsberg. – Vi har redan en bra stomme att bygga vidare på och varje år framöver kommer vi krydda med unga talanger. Inte minst internationella sådana. Rikard, med sin breda internationella erfarenhet är helt rätt person att ta sportchefsrollen i detta arbete.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*