Lapp på luckan när Timrå IBC besegrade IBK Sundsvall!

Ikväll var det dax för en tungviktsfight i Herr div 2 mellan Timrå IBC och IBK SUNDSVALL. Senast lagen möttes så blev det vinst för IBK S-vall med 7-5 Men ikväll så var det Christer Bergströms Timrå IBC som var det starkaste laget! Och kunde vinna med klara 5-2.

Vi på RFB ringde upp En mycket glad coach Christer Bergström Timrå IBC för att höra vad han säger om matchen.

Hallå Christer Bergström och stort grattis till vinsten! Hur tyckte du att matchen var om du delar upp den i 3 perioder?

Tack så mycket!

Första perioden spelar vi mycket bra försvarsspel och Målet IBK gör efter 7 minuters spel görs i Powerplay av Petter Melander. Kvitteringen gör Daniel Sjöblom efter 11 minuters spel assisterad av Erik Grahm. Strax efter får vi ett PP och då smäller det omgående då Oscar Olofsson assisterar Hampus Strömberg. 2-1 som sår sig perioden ut. Väl genomförd period från vår sida.

Den andra perioden slutar mållös fast här bjuder vi IBK på för mycket ytor men en stekhet Giovanni Monticciolo håller tätt. Den tredje perioden utökar Daniel Sjöblom till 3-1 efter ca 7 minuters spel och vi spelar kontrollerar med ett grymt bra försvarsarbete av samtliga aktörer. Efter 14 minuter tar gästerna en timeout där vi pratar om att fortsätta vårt arbete och fortsatte matchs vissa kedjor mot deras i våra ögon vassaste kedja och det funkade klockrent hela matchen. Efter 17 minuter gör Johan Hultberg sitt första mål i Timråtröjan och visar att han inte bara är en defensiv backgigant utan även har offensiva kvaliteer. IBK chansar sedan att plocka keepern och får in en reducering innan Hampus Strömberg sätter spiken i kistan med 10 sekunder kvar.

Vi vinner rättvist med 5-2 efter en riktig lagseger där samtliga gör ett heroiskt arbete och vi vinner de flesta närkamperna under hela matchen. Gio i kassen var grym!! Stolt över grabbarna ikväll.😊

Är det nått som du är extra nöjd över ikväll förutom vinsten?

Lagmoral ,försvarsspel och inställningen. Vann säkert 80-90 % av alla närkamper. Skönt att vi åter släpper in lite mål!

Nu klättrade ni upp till 3,e plats och passerade även kvällens motstånd med match mer spelad, Hur känns det?

Har ju som sagt spelat fler matcher än övriga lag i toppstriden men det var såklart väldigt viktiga poäng som vi fick med oss de hör 2 sista matcherna. Nu gäller det att inte skena iväg utan fortsätta hålla fokus och beta av en match i taget.

Om du får plocka fram 3 plus för denna match vad blir då det?

-försvarsspel,inställning och lagmoralen vi visar upp idag!

Tack så mycket för du tog dig tid och grattis än en gång!

-Tack

Timrå IBC – IBK Sundsvall, 5 – 2

2-1 – 0-0 – 3-1 < atchens lirare< iovanni Monticciolo Målvakt Timrå IBC Daniel Sjöblom Timrå IBC +++< etter Melinder IBK Sundsvall ++ Hampus Strömberg Timrå IBC +

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*