Kulturbärare förlänger och siktar mot SM-guld!

Foto: mullsjoais.se

Tobias Utterberg förlänger med Mullsjö och fortsätter spela med sin moderklubb minst en säsong till. 

– Jag ser en stor möjlighet att vinna SM-guld med min moderförening vilket har varit en dröm sedan barnsben. Jag tror dessutom att laget behöver en kugge som mig för att kunna gå hela vägen, säger han.

Få har lika många säsonger i Mullsjö som den rutinerade Tobias Utterberg. Hela vägen från föreningens då yngsta pojklag till dagens superligalag.

– Resan har varit ganska sjuk faktiskt, upp och ner är väl ett klassiskt uttryck. Att få ha varit med under både med- och motgång har gjort mig stark. Men allra mest extremt stolt. Både över mig själv och att jag hållit under alla dessa år, men framförallt för att jag har fått vara en del av en fantastisk förening med så många underbara människor. Människor som brinner så otroligt mycket för Mullsjö AIS. Jag har fått en hel del gåshud på vägen av våra grymma fans i kombination med viktiga och spännande matcher. Så resan vi gjort känner jag stolthet och tacksamhet för, men vi har inte nått slutmålet, säger Utterberg och ler.

Det är ingen hemlighet att Mullsjös långsiktiga mål är SM-guld och Utterberg vill som sagt att drömmen blir verkligheten redan den här säsongen.

– Det kommer bli hårt slit och det är extra viktigt att vi både är fokuserade och ödmjuka under vintern. Vi behöver ge oss själva ett bra utgångsläge inför det jag längtar efter mest, nämligen slutspelet. Väl där är SM-Guld det enda målet, säger han.

Vad tillför du i jakten på SM-guldet?

– Jag bidrar främst med glädje, energi och rutin. Men även med kämparglöd, pålitlighet och är en typ av rollspelare som inte är lik någon annan. 

Sportchefen Jesper Axell är inne på samma spår.

– Utterberg är en viktig del i vårt lagbygge. Inte minst är han av stor vikt som kulturbärare då han är fostrad i föreningen, säger Axell.

– Jag vill passa på att uppmana alla att komma på så många matcher som möjligt, för i år ska vi ha förbannat roligt i nyhemshallen, avslutar Utterberg.

Pressmeddelande från Mullsjö

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*