Karlsson positivt överraskad efter EFT!

Det svenska U19-laget tog tre raka segrar i EFT. Foto: Per Wiklund

Det svenska U19-laget tog tre raka segrar i EFT. Foto: Per Wiklund

Euro Floorball Tour var det första testet det här VM-året. U19-damlandslaget klarade det galant – och till och med förvånade förbundskapten Åsa Karlsson.

Euro Floorball Tour i Tammerfors, som avgjordes senaste helgen, blev ett styrkebesked från svensk sida. Damernas U19-landslag vann sina matcher med 6-1, 6-1 och 7-0. Något som faktiskt överraskade förbundskapten Åsa Karlsson.

– Ja, det måste jag säga. Många är ju helt nya på den här internationella scenen. Man kan bli lite ansträngd och nervös. Så det var bättre än förväntat, säger hon.

Mest imponerande var självklart den sista segern mot Finland, som alltså slutade 7-0. Inför den sista perioden stod det 1-0 – sedan la Sverige i en extra växel.

– Jag trodde inte att vi skulle vinna så stort mot dem, säger Karlsson och fortsätter:
– Jag är jättestolt över allas insatser de här dagarna. Vi har gillat läget, kommit ihop som grupp och gjort en väldigt bra prestation. Sedan har vi också fått spelet att börja sätta sig lite. Det är oerhört starkt av tjejerna att följa våra direktiv som de gjorde.

Härnäst väntar Finnkampen i februari för U19-damerna. Sedan är det dags för säsongens stora mål: VM i kanadensiska Belleville i början av maj.

Författare: Anton Rosenblad

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*