Jesper Andréasson förlänger kontraktet med 3 år!

Foto:Idrottsfoto

Jesper Andréasson, 22, som de senaste tre säsongerna spelat i Pixbo Wallenstams herrlag i Svenska Superligan har skrivit på med föreningen för ytterligare tre år.

Föreningens elitansvariga Kalevi Pessi är nöjd: – Det är jättekul att Jesper fortsätter i Pixbo Wallenstam. Jesper kom som ung talang till Pixbos akademilag och lyftes upp till SSL för 3 år sedan. Han har blivit en av de tongivande spelarna i SSL-laget.

Även huvudtränare Jonas Eliasson är nöjd. – Jesper brinner för innebandyn och Pixbo Wallenstam, säger han och fortsätter: – Han har ett lurigt skott och gillar att använda det. Dessutom är han stark och snabb. Jag hoppas han ska våga använda sin kropp för att göra det svårt för motståndarna i vår försvarszon. Det är verkligen kul att Jesper väljer att satsa med oss i Pixbo Wallenstam flera år framöver.

På frågan om det främsta skälet till att förlänga med klubben säger Jesper Andréasson: – Jag trivs väldigt bra i föreningen och i underbara Göteborg. Den nysatsning som har startat och som innehåller bygget av en starkare innebandykultur samt en ny hall gör mig väldigt motiverad och det är något som jag vill vara delaktig i. – För att lyckas bättre nästa säsong måste vi tuffa till oss i vårt spel och våga bryta mönster i matcher som kräver det. Jag har haft Jonas som tränare tidigare som junior och jag vet att han kommer bidra med vinnarmentalitet och mycket energi. Om sitt eget spel säger Jesper: – Mina främsta styrkor är det defensiva arbetet där jag kan utnyttja min snabbhet och spelförståelse. Det jag vill slipa lite på är att Jag vill hitta tillbaka till den mer offensiva sidan som jag hade som junior, där jag var väldigt skottvillig och poängproducerande. Han tvekar inte på målsättningen för laget: – Målet varje år är att gå hela vägen och slåss om guldet. All tid och slit man lägger ner är för att bygga grunden till SM-guldet och det målet kommer aldrig att ändras.

Fakta
#79 Jesper Andréasson
Född: 11 januari 1995
Position: Back
Moderklubb: Marstrands IBK
Har också spelat i IBF Göteborg
Kom till Pixbo Wallenstam säsongen 2012/2013 till Akademilaget.
Debut i SSL 2014/2015
SSL 2016/17: 6 mål och 3 assist
Landskamper: 4 st U19

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*