”Jag kommer förbi allt och alla eftersom ingen fattar”!

Louise Wickström vinner mycket på sin annorlunda spelstil. Foto: Per Wiklund

Louise Wickström vinner mycket på sin annorlunda spelstil. Foto: Per Wiklund

Hennes irrationella spelstil har alltid märkts – och samtidigt tagit henne till toppen. Här berättar Louise Wickström om vad det faktiskt är som gör henne så märkligt bra på planen.
– Jag kommer förbi allt och alla eftersom ingen fattar, säger hon.

”Det kan vara bra att ha någon som inte är som alla andra.” Så svarar Louise Wickström när Svensk Innebandy frågar henne om hennes annorlunda spelstil.

Och visst har hon rätt. Wickström är bufflig och väldigt irrationell i sitt sätt att spela innebandy. Redan i U19-landslaget fanns hon med – men hon menar själv att hon inte alls kunde skjuta. Nuförtiden på planen gör hon ofta det helt oväntade. Och det har sin förklaring.

– Ja, men det är för att jag aldrig har lärt mig att spela ordentligt. Då får jag använda det jag har. Jämför Therése Karlssons handleder med mina… Jag är inte riktigt där, men jag har andra kvaliteter.

Varför är du med i VM-truppen, tror du?
– Det är just för min annorlunda spelstil. Jag har andra kvaliteter, helt enkelt.

Hur försöker du utnyttja det här på planen?
– Det som är fördelen är att ingen annan vet vad jag ska göra. Så det fungerar att göra vad som helst, eftersom jag själv inte heller vet. Då kommer jag ju förbi allt och alla eftersom ingen fattar. Man tror att det blir på ett sätt, men det blir på ett annat.

Wickström var med redan 2013 när Sverige vann VM-guld. Men hon är säker på sin sak inför det kommande mästerskapet i Tammerfors: Det här är ett starkare lag. Med betoning på lag.

– Nu känns det som att alla är med från start, alla är redo. Vi är ett jäkligt bra lag. Vi är bäst. Gemenskapen är något vi alla jobbar med hela tiden, att vi har en stark sammanhållning och ska trivas ihop.

I Finnkampen i september skadade Wickström menisken och tvingades till vila. Hennes form gick successivt uppåt, men ändå lämnades hon hemma av förbundskapten Andreas Lundmark när det var dags för Euro Floorball Tour i början av november. Det var med dubbla känslor hon tog emot beskedet.

– Det är alltid skittråkigt att inte vara med på alla läger. Man missar så mycket som händer och som gås igenom. Allt man gör runtomkring och även på planen. Men min kropp behövde vara hemma den helgen, så det var bra.

Och nu toppar du formen inför VM?
– Ja, jag kör en dubbeltopp. En nu. Sedan kanske det går ner efter VM. Sedan i februari och mars stiger den igen.

Sverige spelar VM i finska Tammerfors 4-12 december.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Josefina Eiremo
Anna Wijk
Amanda Delgado Johansson
Sara Hjorting
Sanna Scheer
Anna Jakobsson
Emelie Wibron
Sara Helin
Katarina Bjuhr
Therése Karlsson
Linn Lundström
Moa Tschöp
Cornelia Fjellstedt
Sofie Andersson
Iza Rydfjäll
Jennifer Stålhult

Författare: Anton Rosenblad

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*