Isak Julkunen återvänder till Pixbo Wallenstam!

Foto: Pixbo Wallenstam

Isak Julkunen, 23, som har Pixbo Wallenstam som moderklubb men som den senaste säsongen spelat i Allsvenskan med Lindås Waves, återvänder nu till föreningens herrlag i Svenska Superligan.

Herrlagets huvudtränare Jonas Eliasson tycker att det känns bra att Julkunen är tillbaka i laget. – Isak duktig på att ta snabba beslut på plan då han har ett väldigt bra spelsinne, säger han och fortsätter: – Han är mogen i sitt spel trots sin låga ålder. Jag har velat ha in Isak i truppen ett tag nu, så det känns väldigt bra att det är klart.

Isak Julkunen själv är också nöjd: – Jag vill väldigt gärna testa att spela i högsta ligan igen så det här känns helt rätt!

Isak tror på lagets chanser i Svenska Superligan. – Jag tror och siktar alltid på guld. Men jag tror vi behöver bli bättre på att gå rakare på mål i våra anfall samt utnyttja de kontringar vi får. Men det tror jag absolut att vi löser.

Kalevi Pessi som är elitansvarig i styrelsen kommenterar: – Isak Julkunen är fostrad i Pixbo Wallenstam och var första spelaren från Göteborg som gick på Riksinnebandygymnasiet i Umeå. Efter ett år i Herrallsvenskan med Lindås Waves återgår han nu till sin moderförening. Det är vi väldigt glada för. Isak är för mig en Pixbo-kille och skall givetvis spela i Pixbo Wallenstam.

Fakta
#80 Isak Julkunen
Född: 28 april 1994
Position: Forward
Moderklubb: Pixbo Wallenstam
Har också spelat i Lindås Waves
Allsvenskan 2016/17: 12 mål och 13 assist
Landskamper: 9 st U19

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*