Innebandysverige hyllas efter VM-guldet!

Malin Andréason, Moa Tschöp och Sofie Andersson fick guldjubla i VM. Foto: Anton Rosenblad

Malin Andréason, Moa Tschöp och Sofie Andersson fick guldjubla i VM. Foto: Anton Rosenblad

I lördags tog Sverige sitt femte raka VM-guld på damsidan. Nu hyllas spelarna och ledarna – ja, hela innebandysverige –  av landslagschefen  Joakim Lindström.

I en fruktansvärt spännande VM-final i Hakametsä Ice Hall i Tammerfors blev det till slut Sverige som fick jubla mot ärkerivalen Finland. Sara Hjorting räddade först den första sudden death-straffen, och sedan avgjorde Amanda Johansson Delgado. Ett sagoslut på en lång resa för landslaget.

Den 1 september tillträdde Joakim Lindström som ny landslagschef. Nu hyllar han landslagets bedrift i Finland.

– Fem raka VM-guld – det är en fantastisk bedrift. Laget har varit jagat sedan Danmarks-VM 2007. Tjejerna ska vara otroligt stolta över sig själva. När en spelare tar på sig den svenska landslagströjan så är kravbilden hög. Förväntningarna finns alltid där, att vi ska vara ledande, fortsätta utveckla sporten och samtidigt vinna guld. Det är vår verklighet, men det är en utmaning vi aldrig ska vara rädda för att ta oss an, säger Lindström.

Landslagschefen är väl medveten om det jobb som landslagsstaben har gjort med damerna de senaste 18 månaderna. Men han är noga med att poängtera att det faktiskt är föreningarna och distrikten som ligger bakom mycket av succén också.

– Jag vill rikta ett stort tack och grattis till alla våra föreningar och distrikt. Oavsett vilken nivå just er förening är verksam på så har ni alla en del i det här guldet. Ni motiverar och utvecklar spelare, unga till seniorer varje dag, och några få spelare når dessutom hela vägen till landslagsspel. Vår uppgift är att få ut max under ett ögonblick sett till deras karriärer. Vi har en ledarstab som haft en tydlig plan och som metodiskt arbetat mot det här målet under sin tid. Finalen var otroligt tight, men erfarenheten av att ha vunnit den är stark. Pressen är betydligt större än vad somliga kanske tror. Jag är väldigt nöjd med sättet Andreas Lundmark arbetat på i sitt ledarskap både i relationen mot spelare men också våra föreningar, säger Lindström.

 

Författare: Anton Rosenblad

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*