Inför Svenska Superligan – Täby FC!

Täby FC är inne på upploppet av sin femårsplan som trädde i verket 2013, att ta SM-guld 2018. Innebandy.se har pratat med Täby FC:s tränare Lars Jedheim inför den kommande säsongen.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?

– Vi tränar och kör stegträning med tre till åtta pass i veckan sedan i början på maj. Innebandyträning har vi börjat med nu i början på augusti. Under juli har vi kört egenträning.

Hur mycket innebandy har ni tränat?

 – Förra året körde vi innebandy under hela sommaren. Då säsongen blev väldigt lång med många tuffa slutspelsmatcher har vi i år inte kört några innebandypass alls under sommaren.

Hur kan ni prestera ännu bättre på planen den kommande säsongen?

 – Vi behöver komma högre upp i tabellen om vi ska vara med och slåss om guldet på vårkanten 2018. Av de 21 poängen vi tappade förra säsongen kom 15 poäng av lagen från den nedre regionen. Så i år lägger vi om spelet för att även prestera optimalt mot de sämre lagen och därmed ta upp kampen om seriesegern.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?

– De första fem matcherna avgör var vi hamnar i tabellen, då vi möter topp fem direkt. Så det gäller att vi är formtoppade direkt när serien startar.

Vilka nyförvärv har ni i laget?

– Vi har Laura Mertsalmi från UHC Dietlikon som är en vinnare som kan få med sig ett helt lag med din vilja och positiva inställning, hon är en stabil back. Sen har vi Michelle Rydin från Tyresö som är en fysik spelare med stark vinnarvilja, samt en spelskicklig forward som kan producera mycket poäng. Sen har vi Sani Klinga från Endre som är en stark, målfarlig forward med bra skott. Vi har Matilda Östlund Visén från Linköping som är en reaktionssnabb målvakt som läser spelet bra och kommer garanterat ta upp kampen med Alexandra. Sen har vi Linnea Wiregård från Tyresö. Hon är en målgörare av rang, gjorde fem mål mot Täby i serien så det känns bra att hon nu spelar med oss och inte mot oss. Vi har Julia Croneld från Tyresö som är en snabb, teknisk och passningsskicklig forward. Vi har också Lisa Carlsson från Tyresö som är en spännande spelare som kan utvecklas mycket och kan komma att få ut sitt max nu med bättre spelare runt om kring sig. Sen har vi flyttat upp Sanna Ulvhag till A-laget. Sanna fick möjlighet att känna på lite spel i SSL under slutet på förra säsongen. Vilket hon gjorde bra och har nu fått en plats i A-laget. Vi har även Ranja Varli och Matilda Sjödin som är på väg tillbaka. Vi har valt att ha en betydligt större trupp denna säsong, då vi var alldeles för tunna förra säsongen. Så iår skall vi klara bortfall bättre men också ha en ökad konkurrens om platserna i laget.

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?

 – Tyresötjejerna kan nog blomma ut nu när de har hamnat i en bättre omgivning och i ett topplag och kan slippa att bara försvara sig på plan utan få visa upp sina förmågor i det offensiva spelet, så jag tror på dom i år.

Vad är ert mål för säsongen 2017/18?

– Föreningen satte upp en femårsplan för fem år sedan att vinna SM-Guld 2018 så det är det vi jobbar efter.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?

– Vi vill bjuda publiken på underhållning med ett positivt och underhållande spel samt spänning och dramatik.

Författare: Kalle Göransson

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*