Inför Svenska Superligan – Linköping dam!

Intressanta nyförvärv och ett sikte uppåt i tabellen. 

Innebandy.se har pratat med Linköpings damers nya tränare Christoffer Suominen inför den kommande säsongen.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
– Vi startade med tester. Spelarna har kört i olika grupper under sommaren. Vissa har jobbat mycket med styrka, andra har haft ett mer löpbetonat program. Träningsfrekvensen har varit liknande som tidigare år.
Hur mycket innebandy har ni tränat?
– Vi gick i gång med innebandyn i augusti. Vi kommer starta upp morgonträningar nu i augusti också. Vi har gått in på spelet i egen zon.

Hur kan ni prestera ännu bättre på planen den kommande säsongen?
– Jag vill understryka att Linköping gjorde ett jättebra förra säsongen, framför allt på våren. Samuel Rosenkvist gjorde ett jättebra jobb. Min ambition är att ta det här vidare. Jag kommer inte att titta på tabellplacering, jag vill se att vi presterar en bra innebandy och jobbar med det vi har.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
– Vi pratar mycket om känslan och att hitta ett go i laget. Och vi pratar om gruppen och att få en professionell kultur. Vi ska ha bra träningar i förberedande syfte och i genomförandet. Vi vill hålla oss inom de ramar i spelet som vi sätter upp.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
– Elin Aronsson, från Telge. Hon kom in i början av augusti. Det är en ung målvakt som har en stor utvecklingspotential. Hon har många bitar i sitt spel som går att utveckla. En talangfull målvakt som kommer hit för att ta nästa steg.

– Frida Lundberg, från IKSU Ungdom. En spelskicklig rightad back med bra bössa. Hon är inte rädd för att fylla på offensivt.

– Amanda Boström, även hon från IKSU Ungdom. Det glöder i ögonen på henne. Hon har sin styrka i det offensiva spelet med en bra bollbehandling och bra blick för spelet. Hon kommer leverera bra saker för oss.

– En till rightad back i Agnieszka Kozanecka, som är polsk landslagsspelare. Hon har bra fysik och alla tekniska moment sitter. Hon behöver lite tid att anpassa sig till tempot i SSL.

– Cornelia Ceder, forward. Har gjort mycket poäng i allsvenskan. En energifull spelare med bra fart i sitt spel. Hon går gärna på tidiga avslut och hugger på returer.

– Maja Stenka är också polsk landslagsspelare. En rightforward som är ganska stor. Hon är bra på att hitta utrymme för sitt skott. Duktig framför mål.

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
– 
Man ska hålla koll på kollektivet. Samtidigt har vi spets i Anna Wiman, det måste man ändå säga. det är ingen överraskning att hon är en viktig spelare för oss. Jag vill också lyfta fram Amanda Ljunggren, som går en spännande framtid till mötes.
Vad är ert mål för säsongen 2017/18?
– Vi kommer jobba både med prestationsmål under matcher och träningar och resultatmål. Vi är inte redo att kommunicera ut ett resultatmål ännu. Vi ska se efter försäsongen.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
– Innebandyn är det bästa som finns. Det är nu det börjar, även om det bara är försäsongsmatcher. Man går in i bubblan, där man vill vara under en säsong. Det är en livsstil, det är alltid lika kul att gå in i den bubblan. Jag ser också fram emot att börja spela matcher i SSL. Det är ett privilegium att jobba på elitnivå. Det måste man vårda ömt, det kommer inte gratis.

Författare: Anton Rosenblad

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*