Inför Svenska Superligan – FC Helsingborg!

FC Helsingborg vill ge allt för klubben för att ge möjligheten till sportsliga framgångar. Innebandy.se har pratat med FC Helsingborg:s tränare Patric Johansson inför den kommande säsongen.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills? 

– Vi hade en uppstart i början på maj och då började vi träna. Vi hade ganska varierad träning där med fem till sex pass i veckan. Vi hade gemensam träning i sju veckor där i början och sen gick dom på individuell träning i några veckor i juli månad innan vi återsamlades igen den 31:a juli.

Hur mycket innebandy har ni tränat?

– Ingen innebandy alls innan den 31:a juli. Det var väl något pass när vi avslutade säsongen men det var mest för att det var lite kul. Med tanke på vårt upplägg så tyckte vi att det var viktigare att bygga upp en grundfysik och träna på andra saker istället för innebandy, i alla fall som läget var i år för FCH och bedömningen vi gjorde. Det är givetvis olika för olika lag men för vår del så kändes det bättre att göra som vi gjort.

Hur kan ni prestera ännu bättre på planen den kommande säsongen?

– Genom ökad träningsdos tror jag på. Vi har ökat träningsdosen ganska rejält. Vi ska också verkligen kunna ta ut oss ordentligt på träningarna och få träningarna så matchlikt som möjligt så ofta som möjligt. Vi vill blir ett extremt hårt jobbande lag som jobbar mycket för varandra och alltid sätter laget i första hand. Vi vill skapa en stark defensiv, anfallsmässigt vill vi ha en kreativ innebandy och försöka förändra lite där och kunna gå lite rakare mot mål och ta oss in lite mer på dom obekväma ytorna. Vi vill bli lite mer oförutsägbara.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?

– Att få ihop gruppen till att ge 100% för varandra och för FCH. Det blir nog den viktigaste grejen. Får vi ihop det så har vi skapat oss en bra förutsättning för att prestera resultat också.

Vilka nyförvärv har ni i laget? 

– Nico Salo, en finsk center eller back från Classic. En ganska allround spelare, klarar backen och centerspelet, han är en hårt jobbande och en väldigt bra spelare. Sen har vi Patrik Suchanek från Dalen. Han är en teknisk och snabb back med bra skott. Han är bra i en mot en-situationer i defensiven skulle jag påstå. Sen har vi Fredrik Azelius, en center/forward som är tillbaka i FCH efter några år i Malmö och nu senast i Berlin. Han är en spelare som alltid sätter laget först och alltid ger 100%, man vet alltid vad man får och han är en riktig pådrivare. Sen har vi Rasmus Stoltz som vi lyfter upp. Han är en yngre spelare som visar framfötterna, han är en center/forwardtyp. Han har bra speluppfattning, läser spelet bra och jag ser mycket positivt på framtiden för honom. Sen har vi Fredi Petersson, också en junior som är mer av en utpräglad målskytt. Han gillar att utmana och det är samma med honom att han är en ung spelare som har framtiden framför sig. Vi har även Daniel Sebek, ett nyförvärv från Tjeckien. Han är en rightforward som är stor och stark. Även där har vi en hårt jobbande spelare både framåt och bakåt. Han har ett bra skott och en bra förmåga att hitta bra ytor för sitt avslut men också för sina medspelare. Sen har vi Andreas Lindholm från Hovslätts IK. Han kommer från division ett och har övertygat hittills. Han är en rightforward som lever mycket på sitt avslut, sin speluppfattning och sin förmåga att vara spelbar i avgörande lägen. Sen har vi David Göras också, en back från Halmstad med fysik. Han är en leftfattad defensivt stark back. Utöver det har vi ytterligare 3-4 unga spelare i truppen som vi ser framtidshopp hos.

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?

– Ska jag nämna en får det bli Mika Kohonen. Han har fyllt fyrtio men ser ut som trettio, ungefär så kan man säga. Han ser väldigt pigg ut.

Vad är ert mål för säsongen 2017/18? 

– Att träna och förbereda oss så pass väl att vi kan vinna så många matcher som möjligt. Når vi det målet att alla ställer upp för varandra så tar vi oss till slutspel och sen jobbar vi oss vidare därifrån. Så kan man säga. Vi vill framförallt få in att vi ska sätta laget först och jobba stenhårt, gör vi det jobbet så tar vi tag i slutspelet när det kommer.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?

– Det är väl att tävla, att spela matcher och möta sig mot dom bästa och hela tiden utvecklas och ta steg framåt. Jag ser inte fram emot någon särskild match utan alla matcher är ett nytt moment där det handlar om att försöka gå segrande ur striden. Jag ser fram emot hela säsongen men att få spela och tävla, det ser jag fram emot.

Författare: Kalle Göransson

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*