Inför Svenska Superligan – Dalen herr!

Hård försäsongsträning, ett mer attackerande spel och en härlig grupp. Det ska bli framgångsrecepten för Dalens herrar den här säsongen.

Innebandy.se har pratat med Dalens tränare Jonatan Brolin inför den kommande starten i Svenska Superligan.

Vad har upplägget varit under försäsongen?
– Vi har tränat sex dagar i veckan tillsammans med laget, sedan veckan efter SM-finalen. Det har varit styrketräning, konditionsfokus, explosivitet och brottning. Två styrkepass, två till tre konditions- och innebandypass och ett brottningspass.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
– Vi har haft innebandy två gånger i veckan i konditionssyfte. De år jag har haft Dalen har vi tränat innebandy hela året. Vi spelade en cup i slutet av juni i Tjeckien också. Vi vill träna en större del av året och försöka hålla i gång med det. Men fokuset varierar jämfört med träningar under en innebandysäsong. Nu är det lite mer springa jämfört med annars. Det är viktigt att hålla innebandyn levande.

Hur kan ni prestera ännu bättre på planen den kommande säsongen?
– Det mest uppenbara är att vi vill göra flera mål och attackera i vårt spel och vara mer energifulla. I SM-kvartsfinalserien mot Storvreta hade vi bra kontroll, men vi var lite för uddlösa. Vi ska vara mer aktiva, men inte på för stor bekostnad av vår identitet.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
– Vi har hittat ett spel under försäsongen som vi är trygga med. Vi kan attackera mer och vara rappa i olika moment. Det måste vi våga fortsätta jobba med. Det blir ett annat spel i SSL-matcherna, men vi ska vara modiga och aktiva och attackera mycket. Vågar vi vara det får vi resultat. Vi ska stå på oss. Det är en förändringsprocess från förra säsongen som vi jobbar med. Vi vill vinna matcher, men också utveckla oss själva.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
– John Stiglund, en målvakt från Wibax Piteå. Han är en tekniskt duktig målvakt, placeringssäker med ett vasst utkast.

– Per Forsman, back från Gamla Stan. Det är en duellspelare som är riktigt löpstark.

– Alexander Hedlund, forward från Gamla Stan. Också en löpstark forward som har spets i de offensiva besluten. Bra kyla. Han vet när han ska skjuta och passa, han tar bra beslut.

– Johan Larsson kommer från Team Thorengruppen. Det är en bra tvåvägsspelare som är placeringssäker och bra på att läsa spelet. Det som sticker ut offensivt är att han är skicklig i bollbehandlingen.

– Sebastian Degeryd har kommit från Karlstad. Det är en rapp och girig avslutare som kommer att vara viktig för oss. Han har ett driv att göra mål och syns alltid där.

– Andreas Carlbom gör comeback på planen. Han är explosiv och väldigt duktig på att utmana. Han är oerhört bra på att läsa spelet i offensiva situationer.

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
– Anton Åkerlund. Han är urtypen av vår sorts spelare. Jätteproffsig och väldigt duktig på att ta ut sig på träning. Han är väldigt ambitiös och bra både offensivt och defensivt. Han kom in för två år sedan på dubbellicens och gjorde dundersuccé. Förra säsongen gick det lite tyngre för honom. Nu är det hans tur att växla upp.

Vad är ert mål för säsongen 2017/18?
– Vi ser att vi ska slåss om en slutspelsplats. Det får växa fram litegrann. Men Dalen vill vara ett slutspelslag.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
– Jag tycker att det känns som en rolig grupp att jobba med. Vi har härliga killar att göra med och en bra ledarstab. Som helhet ska det bli en rolig säsong. Jag ser fram emot att se hur vi kan matcha ihop utvecklingspunkterna i spelet och få ut ännu mer av spelarna.

Författare: Anton Rosenblad

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*