IKSU söker revansch i Champions Cup!

Per Wikund

Efter uttåget i semifinalen i Champions Cup förra året är nu IKSU ute efter revansch i helgen.
– Det ska bli superkul att spela, säger Frida Norström.


IKSU vann Champions Cup 2012 på hemmaplan i Umeå. Foto: Per Wiklund

På fredag startar mästarturneringen Champions Cup i finska Seinäjoki. Den svenska representanten på damsidan, IKSU, vann turneringen 2012 på hemmaplan i Umeå. Men i fjol, i Borås, åkte de ut i semifinal.

– Det ska bli superkul att spela. Vi är lite revanschsugna sedan förra året, säger IKSU:s Frida Norström.

Norström var med 2012 i Umeå, och har goda minnen därifrån.

– Jag minns att det kändes bra inför turneringen. Vi var starka och det visade vi också spelmässigt. Det var väldigt kul att spela eftersom det var i Umeå. Vi hade mycket härligt stöd, säger hon.

IKSU har inlett säsongen i Svenska Superligan med två segrar och tre förluster. Men trots det ser Norström positivt på det som komma skall.

– Framför allt efter matchen mot Pixbo (6-1-seger i lördags) tar vi med oss en bra känsla. Det känns skönt att vinna mot just dem, som är regerande mästare i Champions Cup, inför helgen. Vi har väldigt tufft motstånd i inledningen, det måste vi ju poängtera. Vi har mött de lag som på förhand var tippade i toppen. När vi har förlorat har det varit med uddamålet. Men det har känts bättre och bättre ju mer vi har spelat och i lördags gjorde vi en riktigt bra match. Det är ändå en positiv trend.

Både IKUS:s och Faluns herrars matcher i Champions Cup sänds live på TV4 Sport och cmore.se på lördag. IKSU spelar sin semifinal klockan 08.30 och Falun sin 17.30.

Författare: Anton Rosenblad

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*