Har Iza Rydfjäll världens bästa skott?

Iza Rydfjäll sägs ha ett av världens bästa skott. Foto: Per Wiklund

Iza Rydfjäll sägs ha ett av världens bästa skott. Foto: Per Wiklund

Förbundskapten Andreas Lundmark säger att Iza Rydfjäll har ett av världens bästa skott. Själv menar hon att det bara är glädjen i att skjuta som har gjort hennes vapen så bra. Och även ishockeyn.

VM-backen Iza Rydfjäll har ett giftigt vapen från sin position. När hon får bollen suger hon ofta in den på bladet, tar sats och skjuter. I princip alltid blir det en bra målchans. Den här egenskapen är också en av många anledningar till varför hon finns med i VM-truppen till Finland. Förbundskapten Andreas Lundmark tycker att hon har ett av världens bästa skott. Men själv är hon mer ödmjuk.

– Jag har fått höra förut att jag har det. Men det vet jag inte om jag har. Men jag borde i alla fall använda mitt skott oftare. Jag försöker oftare hitta en passning när jag borde ta ett skott. Men jag har blivit bättre i år på att hitta ytorna och ta skott. Hoppas att det kommer fortsätta, säger Rydfjäll.

När väl Rydfjäll lossar sitt skott är det ofta genom ett handleds- eller dragskott. Men hon menar själv att hennes slagskott förmodligen är hårdast.

– Jag skulle vilja bli bättre på att använda det i matchsituationer.

Varför har du så bra skott?
– Det har nog att göra med att jag spelade ishockey. Sedan har jag alltid gillat att skjuta och gjorde det även när jag var yngre.

När Rydfjäll var mellan 6 och 13 år spelade hon främst i Björklövens ishockeylag. Sedan började hon satsa mer på innebandyn – något hon inte ångrar i dag. Nu står hon med ett VM-guld och jagar sitt andra. Minnen från 2013 i Tjeckien finns kvar på hornhinnan.

– Självklart är det väldigt bra minnen. Att få spela VM är bland det häftigaste man kan göra. Jag ser verkligen fram emot att spela igen.

Och den här gången i Finland. Hur ska det bli?
– Det ska bara bli kul. Det kommer att bli livat, men det kommer bara göra oss mer taggade.

Sverige spelar VM i finska Tammerfors 4-12 december.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Josefina Eiremo
Anna Wijk
Amanda Delgado Johansson
Sara Hjorting
Sanna Scheer
Anna Jakobsson
Emelie Wibron
Sara Helin
Katarina Bjuhr
Therése Karlsson
Linn Lundström
Moa Tschöp
Cornelia Fjellstedt
Sofie Andersson

Författare: Anton Rosenblad

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*