”Godkänt men inte mycket mer”!

Galante avgjorde mot Finland. Foto: Ceskyflorbal

Galante avgjorde mot Finland. Foto: Ceskyflorbal

Galante ordnade segern men tycker inte att insatsen var hundraprocentig.

Finland kom till spel med en vinst mot Tjeckien och en förlust mot Schweiz i bagaget. Det var ett revanschsuget finskt gäng som öppnade matchen piggast. 3.50. skickade Mika Kohonen in en stenhård passning i slottet där Miko Kailala påpassligt höll sig framme och satte 1-0.

Sverige startade matchen mot Finland på fyra kedjeformationer.
– Det var lite annorlunda. Men vi är professionella och borde kunna spela på fyra eller till och med fem kedjor om det skulle vara så. Man kommer inte riktigt in i det men å andra sidan kan man ge ännu mer i varje byte, säger Alexander Galante Carlström.

Johannes Larsson som sannerligen har hittat målformen, fyrade av ett dragskott från vänsterkanten som satt upp i nättaket intill förstastolpen efter åtta minuter. Finland återtog dock ledningen i första perioden. Peter Kotilainen stod för matchens delikatess när han med en galen genomskärare hittade Eemelie Salin på bortre stolpen. Salin gjorde inga misstag utan stötte enkelt in 2-1 till Finland.

Efter den första perioden gick man ner på tre kedjor och Sverige höjde sig successivt. Men på styrning utökade Oscar Hänninen till 3-1 nio minuter in i andra. Strax därpå klev Rasmus Enström fram. I numerärt överläge fick Sverige bra fart på bollen. Emil Johansson hittade just Enström på bortre stolpen som kunde reducera till 3-2. Efter att Kukkola sänkt Joel Janebjörk vankades det ännu ett powerplay. Och återigen var det en faluduo som skulle leverera. Enström trampade in och hotade men släppte ut till Galante Carlström som skickade in kvitteringen.
– Vi bränner mycket lägen idag. Jag tycker vi hade kunnat stänga matchen tidigare, säger Rasmus Enström som utsågs till matchens lirare.

Finland tog i tredje periodens nionde minut tillbaka ledningen ännu en gång. Ett instick från Nico Salo ute på vänsterkanten förvaltades väl av Sam Johansson. Från höga slottet skickade han in 4-3 till Finland. Och det dröjde till den sjuttonde minuten innan Sverige lyckades kvittera.
– Vi stod för mycket längs sargerna och då händer det inte så mycket. I slutet kom vi in i slottet och då händer det saker, säger Alexander Galante Carlström som räddade Sverige kvar i matchen.

I straffläggningen var också Galante den ende som lyckades sätta dit bollen och han fixade därmed segern till Sverige.
– Matchen idag tycker jag var lite sisådär. Det är en godkänd insats men inte mycket mer än det. Det tycker jag om hela turneringen. Vi kan inte skylla på att vi provat nytt, det är väl något uppspel kanske. Jag tycker inte vi är hundraprocentiga men vi vinner turneringen och det får vi ta med oss, avslutar Galante Carlström.

Matchfakta
Sverige-Finland 5-4 St (1-2, 2-1, 1-1)

Första perioden
0-1 (3.50) Miko Kailala (Mika Kohonen)
1-1 (8.07) Johannes Larsson (Joel Kanebjörk)
1-2 (14.48) Eemeli Salin (Peter Kotilainen)

Andra perioden
1-3 (9.02) Oscar Hänninen (Nico Salo)
2-3 (15.45) Rasmus Enström (Emil Johansson)
3-3 (17.44) Alexander Galante Carlström (Rasmus Enström)

Tredje perioden
3-4 (9.49) Sam Johansson (Nico Salo)
4-4 (17.04) Alexander Galante Carlström (Johan Samuelsson)

Författare: Johanna Gratjova

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*