Frisk berättar om målvaktskonkurrensen!

Emelie Frisk vill vinna VM-guld igen - precis som hon gjorde 2013. Foto: Per Wiklund

Emelie Frisk vill vinna VM-guld igen – precis som hon gjorde 2013. Foto: Per Wiklund

Konkurrensen med Sara Hjorting i målet är stenhård. Men Emelie Frisk gillar sin tuffa situation.
– Vi unnar varandra framgång, det är skönt, säger Frisk.

Förbundskapten Andreas Lundmark har ett delikat problem att handskas med i VM. Han har nämligen två otroligt bra målvakter att tillgå – men bara en plats i kassen.

Emelie Frisk och Sara Hjorting har konkurrerat länge om platsen, och nu går båda in i världsmästerskapet med toppad form. Då är det bra att de gillar varandra.

– Det är jättekul att vara här med Hjorting. Vi fungerar bra ihop utanför planen och vi kan pusha och peppa varandra även innebandymässigt, säger Emelie Frisk och tillägger:

– Sedan är det så klart en konkurrenssituation, men det är på ett hälsosamt sätt. Jag vill spela för att jag spelar bättre än hon gör, inte för att hon spelar dåligt. Och det är ömsesidigt. Vi unnar varandra framgång. Det känns skönt.

Lyckligtvis har också Frisk oerhört bra backar framför sig. Landslaget släpper in få mål per match och det kan man tacka hela laget för.

– Det är en helt fantastisk trupp vi har. Jag känner mig toktrygg med alla på banan. Det ska bli grymt kul att spela VM i Finland och spela med de här tjejerna. Det är verkligen världens bästa innebandyspelare, så det är en ära.

Målvakter beter sig på olika sätt i målet. Vissa är tystare, medan andra hörs mest hela tiden för att styra sitt lag. Frisk tillhör den senare kategorin. Men det är inte bara för lagets skull hon gör det – det är även för sin egen.

– Jag gormar nog ganska mycket där bak. Jag tycker om att vara delaktig och vara med och styra försvarsspelet. Utöver att jag vill hjälpa min medspelare tycker jag att det är lättare att hålla fokus i mitt spel. Jag håller skallen i gång och är med på vad som händer på banan. Så ja, jag hörs nog.

Sverige spelar VM i finska Tammerfors 4-12 december.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Josefina Eiremo
Anna Wijk
Amanda Delgado Johansson
Sara Hjorting
Sanna Scheer
Anna Jakobsson
Emelie Wibron
Sara Helin
Katarina Bjuhr
Therése Karlsson
Linn Lundström
Moa Tschöp
Cornelia Fjellstedt
Sofie Andersson
Iza Rydfjäll
Jennifer Stålhult
Louise Wickström

Författare: Anton Rosenblad

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*