Formtoppad Hedlund vill se innebandyn i OS!

Foto: Idrottsfoto

Kasper Hedlund visade sig från sin bästa sida i Euro Floorball Tour och knep en plats till The World Games. Nu vill han fortsätta att imponera.

– Det var extremt skönt att visa att jag kan leverera på den höga nivån, säger han.
När Sverige spelar i det stora multisporteventet The World Games 27-30 juli finns Mullsjös Kasper Hedlund med i laget. Han är en av de minst erfarna spelarna i truppen, men har å andra sidan vuxit rejält i sitt spel den senaste säsongen.- Jag levererade på en bra nivå hela säsongen. Men jag vill komma upp på mina toppar lite mer och nå min högstanivå i flera matcher. Jag hade mer att kräva av mig själv i slutspelet, jag var inte nöjd med det. Nu ska jag träna ännu mer för att bli bättre i slutet av slutspelet nästa år, säger han.Men även om han inte själv kände att han levererade tillräckligt i SSL-slutspelet togs han ut till Euro Floorball Tour i april – och där imponerade han rejält.- EFT var en fullträff. Jag var en spelare som gjorde bra ifrån mig på den absolut högsta nivån med alla världsklasspelare. Jag var inte bara en bricka i spelet, utan jag bidrog med mina kvaliteter. Jag kände mig trygg och vågade spela mitt spel och var kreativ med bollen. Det var extremt skönt att visa att jag kan leverera på den höga nivån.

Väl på The World Games, hur viktigt är det att innebandyn visar upp sig på ett bra sätt?

– Det är jätteviktigt, tror jag. Det är viktigt att komma till den scenen och visa upp sig. De andra sporterna i The World Games har som mål att komma till OS, det ska vi också ha. Det kommer att vara en del OS-delegater där och se hur innebandyn är och undersöka möjligheterna att komma till OS.Matcherna kommer att sändas live på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal.Fakta, Kasper Hedlund
Klubb: Mullsjö AIS
Landskamper: 20
Poäng: 7 (2+5)
Fakta, The World Games

  • Innebandyn medverkar för första gången som en officiell medaljsport i det stora multisporteventet som genomförs i polska Wroclaw 20-30 juli. Just innebandyn avgörs 27-30 juli.
  • Sveriges herrlandslag är en av sex nationer som deltar. De andra är Finland, Schweiz, Tjeckien, Polen och USA.
  • Matcherna spelas 3×15 minuter på en plan som är något mindre än normalt. Trupperna består av 12 utespelare och 2 målvakter.
  • Mer information om mästerskapet, och biljetter till matcherna, finns på The World Games hemsida.

 Sveriges trupp:Målvakter
Viktor Klintsten, Storvreta IBK
Måns Parsjö Tegnér, IBK DalenUtespelare
Tobias Gustafsson, Linköping IBK
Robin Nilsberth, Storvreta IBK
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Emil Johansson, IBF Falun
Rasmus Enström, IBF Falun
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Johannes Larsson, IBF Falun
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Johan Samuelsson, Unihockey Tigers Langnau
Kasper Hedlund, Mullsjö AIS
Rasmus Sundstedt, HC Rychenberg
Jonas Svahn, IBK DalenSpelschema:
Sverige-USA, 28 juli 12.00
Sverige-Schweiz, 28 juli 20.00
Semifinal, 29 juli 14.30/17.00
Bronsmatch/final, 30 juli 12.30/15.00

Författare: Anton Rosenblad

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*