Fjellstedt inför VM-finalen: Vi har koll på dem!

Cornelia Fjellstedt spelar i dag sin första VM-final i karriären. Foto: Per Wiklund

Cornelia Fjellstedt spelar i dag sin första VM-final i karriären. Foto: Per Wiklund

Hon gör sitt första VM och har varit en starkt bidragande orsak till att Sverige i dag spelar VM-final. Nu ser Cornelia Fjellstedt fram emot trycket i arenan.
– Ja, jag ser fram emot det extremt mycket, säger hon.

IKSU-centern Cornelia Fjellstedt är en av sex VM-debutanter i den svenska truppen. Nu får hon också spela sin karriärs första VM-final.

Mot Finland. I Finland. Med tusentals finska fans på läktarna.

– Det kommer att bli ett jäkla tryck. Det kommer att vara 6900 finnar och 100 svenskar, så det kommer att höras. Jag kan bara föreställa mig hur det blir i arenan. Det kommer att bli grymt. Ja, jag ser fram emot det extremt mycket, säger hon.

Fjellstedt har beskrivits av förbundskapten Andreas Lundmark som en av världens bästa spelare när hon får spela sitt spel. Och själv njuter hon av tillvaron i Tammerfors inför finaldagen.

– Jag lever som ett riktigt innebandyproffs här och får göra det jag älskar. Och jag gör det med folk jag tycker om. Det är så roligt det kan bli.

Sverige och Finland har mötts tre gånger under hösten. Först förlorade Sverige med 7-0. Sedan har Fjellstedt varit med och vunnit med 7-3 och 7-4. Senast i Euro Floorball Tour där hon briljerade.

– Vi har bra koll på dem och vet precis vad vi ska göra mot dem. Det kommer att bli en rolig match om vi gör det vi ska. Vi gjorde en helgjuten insats i semifinalen och det ska vi göra mot Finland också.

Sverige spelar VM-final mot Finland i dag klockan 14.20. TV4 och TV4 Play Premium startar sändningen klockan 14.00.
Bronsmatchen mellan Schweiz och Tjeckien sänds på TV12 med start 11.25.

Författare: Anton Rosenblad

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*