En ny Stålhult att vänta i VM!

Jennifer Stålhult jagade en VM-plats - och fick den. Foto: Per Wiklund

Jennifer Stålhult jagade en VM-plats – och fick den. Foto: Per Wiklund

Nervositeten har hämmat Jennifer Stålhult på tidigare landslagssamlingar. Men nu, när VM-platsen är säkrad, kan vi förvänta oss en annan spelare på planen.

Täbyspelaren Jennifer Stålhult har gått den långa vägen till landslaget. Hon har inte varit med i U19-landslaget och gjorde A-lagsdebut först under fjolårssäsongen – som var hennes första i Svenska Superligan. Så, har landslaget någonsin funnits i hennes huvud?

– Det har aldrig varit ett mål som jag har kämpat aktivt för. Sedan har jag alltid velat bli grym på innebandy. Så det har legat i bakhuvudet att jag kanske kan nå dit. Men klubblaget har alltid varit i fokus. Fast att det blir så här tackar man inte nej till…

När blev VM ett mål för dig?
– När jag blev uttagen till VM-kvalet. Då tänkte jag att det kanske finns en chans.

Stålhult var bland de sista i VM-truppen att få beskedet att hon var uttagen till VM i Tammerfors. Hon imponerade enormt i Euro Floorball Tour i Finland i början av november och har haft en stark start på säsongen i SSL också. Men hon var nervös in i det sista – och blev oerhört glad när samtalet kom.

– Jag började gråta i telefonen.

Redan när du pratade med Andreas (Lundmark, förbundskapten)?
– Nej, då höll jag masken. Jag var kanske lite skakig på rösten. Sedan ringde jag till mamma och pappa och då brast det.

Hur är det att spela med det här landslaget?
– Det är skitkul. Det är så fruktansvärt mycket duktigt folk. Man behöver inte backa varandra på planen, man vet att folk gör sitt och jag kan fokusera på mitt eget spel. Men det är en sjuk konkurrens.

Att komma in som ny i landslaget innebär med all sannolikhet nervositet. Med Stålhult var det inte annorlunda. Hon säger att hon har varit nervös på de tidigare landslagssamlingarna – men att något hände till EFT.

– Nu på EFT så kände jag att det lossnade. Innan har jag varit så nevös att jag inte har kunnat vara mig själv på planen. Men nu på EFT var jag inte nervös alls.

Jobbar du något med det mentala spelet?
– Ja, det gör jag hela tiden. I klubblaget håller jag det under kontroll. Där är jag så trygg, folk vet vad jag går för. Och nu är jag med här i landslaget och ska spela VM. Jag jagar inte efter något. Så har det inte varit på de tidigare samlingarna, då har jag jagat något ju. Nu är det bättre.

Sverige spelar VM i finska Tammerfors 4-12 december.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Josefina Eiremo
Anna Wijk
Amanda Delgado Johansson
Sara Hjorting
Sanna Scheer
Anna Jakobsson
Emelie Wibron
Sara Helin
Katarina Bjuhr
Therése Karlsson
Linn Lundström
Moa Tschöp
Cornelia Fjellstedt
Sofie Andersson
Iza Rydfjäll

 

Författare: Anton Rosenblad

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*