En match kunde inte ens gudarna tippa rätt på!

Division 1 Västra Svealand (omgång 3)

Division 1 västra Svealand levererar en omgång (dock med en match som kommer spelas vid ett senare datum) med väntade resultat och en match som inte ens gudarna kunde tippat rätt resultat på.

Västerås har trampat på gasen och de vägrar släppa den. Förväntade toppkonkurrenten Hagfors besegras med 6-4 på bortaplan och att det är en stark insats är inget att diskutera. Hagfors får det kämpigt i nästa omgång när Skoghall skall besökas.

Surahammar! Vilket gäng! Första poängtappet men det är ändå en fantastisk insats att knipa två poäng borta mot Lockerud. Lockerud som för övrigt övertygat i inledningen får erfara hur luriga Surahammar kan vara och att inte nämna Alexander Schlugi vore kriminellt då han gör 1+4 under ordinarie tid och ytterligare +1 till avgörandet. 1+5 är inte illa mot Lockerud, Kumla får se upp i nästa omgång.

Arvika tar en skön trepoängare och är fortsatt obesegrade under ordinarie tid (en sudden-förlust mot Hagfors) och visar Hallsta att på hemmaplan är Arvika inte roliga att möta, inte ens om man gör 6 mål framåt. Nästa omgång med Arvika – Lockerud kan bli riktigt spännande och kan ge ett litet kort ryck i tabellen. Hallsta får det tufft även i nästa omgång då man spelar borta mot Västerås, kanske kan man skrälla? Det vore första poängtappet för Västerås men det känns inte så troligt.

Skoghall vägrar ge Köping deras första poäng och vinner stabilt med 7-3 på bortaplan. Köping kanske inte skulle ha tagit poäng i den här matchen men det hade varit väldigt viktiga poäng, 0 är ingen bra siffra. Skoghall är nog nöjda med en stabil seger innan Hagfors kommer på besök, det kan bli en tuff kamp där självförtroendet kan vara en nyckel för att klättra upp över slutspelsstrecket.

Kumla tar sin första seger för säsongen mot KFUM som än en gång endast mäktar med 1 mål framåt. Två 6-1 förluster i rad är inte bra. Kumla har fortfarande svårt med förstaperioden vad gäller målproduktionen men detta kan ha varit vändningen, nästa omgång ställs de på ett riktigt eldprov när man besöker Surahammar borta. Ett Surahammar som har fått upp ångan rejält den här säsongen.

GS 86 besöker Lidköping spelar först den 4:e December och får därför stå utanför denna vecka.

Bäst:
Västerås
Skoghall
Surahammar

Västerås fortsätter att övertyga och har ett 100% win record denna säsong och är just därför bäst i serien, att de dessutom vinner mot toppkonkurrenter stärker bara deras aktier. Skoghall vill inte heller ge efter och efter premiärminan så har de spottat upp sig ordentligt och att avfärda köping är inte dåligt. Surahammar visar att de inte är något strykgäng utan ett topplag att räkna med. Lockerud är bra men Surahammar är tydligen bättre och fortsätter de kriga såhär kan vårsäsongen bli lite längre än för placering 5-12.

(Arvika måste nämnas då de fortsätter vara starka och kriga till sig vinster. Man är ett topplag i den här serien och det blir man genom att vinna matcher, vilket Arvika gör.)

Sämst:
KFUM
Köping

Den här veckan är det en match som saknas vilket gör att det endast blir 2 lag i botten. KFUM har det inte kul i den här serien. 3-22 i målskillnad efter 3 omgångar är inte bra någonstans och man släpper in 6 raka mål mot Kumla. Division 2 nästa säsong börjar kännas som en realitet. Köping skulle inte ta poäng i den här omgången men de hade verkligen behövt det. 3 raka förluster är inte bra och bara 9 gjorda framåt är för lite. Dock har man mött bra lag (1:a, 2:a och 5:a) och det finns gott om matcher att ta poäng i. Men man bör inte vänta för länge.

Viktor Jonsson//RFB

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*