Eliska Krupnova fortsätter Pixbo Wallenstam i två år!

Foto: Idrottsfoto

Eliska Krupnova fortsätter Pixbo Wallenstam i två år till Eliska Krupnova kom till Pixbo Wallenstam säsongen 2015-2016 och fick vara med att vinna SM-guld första säsongen och Champions cup guld andra. Eliska har nu bestämt sig för att skriva på för ytterligare två år med Pixbo Wallenstam.

Pixbo Wallenstams huvudtränare Per Tjusberg tror att Eliska kommer att göra ett ordentligt avtryck i SSL den säsong som kommer. – Att Eliska väljer att fortsätta sin satsning med oss känns oerhört bra. Med sin spelskicklighet, räckvidd och internationella rutin är hon en nyckelspelare i jakten på SM-guldet. Jag vet att hon känner en revanschlusta och vill göra ett ännu större avtryck i SSL. Det lovar gott!

Eliska Krupnova har under sina två år i Sverige studerat till en mastersexamen på Göteborgs universitet. Hon har kombinerat studier med innebandyspel i SSL. Hon förklarar varför hon förlänger. – SSL är världens bästa liga och jag njuter av att spela på den här högsta möjliga nivå. Jag studerar också på Göteborgs universitet och jag gillar Göteborg som stad.

Eliska har nu varit två säsonger i Pixbo Wallenstam och ser fram mot två nya säsonger. – Pixbo Wallenstam är ett bra lag med en väldigt bra laganda och vi kämpar tillsammans. Jag tror att denna säsongen blir bättre än förra och vi siktar på SM-final. Jag själv vill ha roligt på alla träningar och matcher, då det är en viktig nyckel till att prestera bra. Jag vill också vara en av spelarna som leder laget framåt och skall göra mitt bästa för att bidra med det jag kan. Sedan vill jag givetvis vinna ett nytt SM-guld. – Eliska Krupnova är en viktig kugge i vårt damlag. Trots sin ungdom har hon redan omfattande meriter på internationell nivå. Hon är van att spela stora matcher som betyder mycket. Den rutinen är oerhört värdefull i vårt damlag, säger damernas sportchef Kalevi Pessi.

Fakta
#5 Eliska Krupnova
Position: Forward/center
Född: 930623
Moderklubb: Herbadent Praha, Tjeckien
Landskamper: 75A, 18U19 (Tjeckien)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*