Division 1 västra Svealand ser ut att precis som föregående säsonger kunna bli ett riktigt getingbo!

Omgång 1
Division 1 västra Svealand ser ut att precis som föregående säsonger kunna bli ett riktigt getingbo. Topplag som vinner stort eller förlorar oväntat. Jämna matcher och blandade resultat.

Hagfors och Västerås visar prov på stark offensiv och ett starkt kollektiv genom att kunna fortsätta lira i 60 minuter även om de fått ett stort försprång.

Arvika fortsätter vara tunga på båda sidor av banan och Hallsta producerar och kan bli ett hot för alla lag.

Surahammar tar en tung skalp mot Köping (på bortaplan dessutom!) och fortsätter vara det luriga lag de alltid varit. Lockerud/Mariestad visar att deras satsning inte är att ta lätt på och på hemmaplan kan de definitivt fortsätta vinna mot vilket motstånd de än ställs emot.

Köping och Skoghall förlorar mot två luriga lag. Köping och Surahammar kan ses som platskonkurrenter och Lockerud visar att de inte är rädda för i övrigt favorittippade Skoghall som dock har 21 matcher kvar att visa sitt spel.

Lidköping och GS 86 förlorar relativt stort mot två topplag och detta kan bero på många orsaker. Att motståndet var bättre eller att man helt enkelt hamnade fel. Oavsett så blir kommande matcher enormt viktiga för att skapa lite vinnarkänsla.

Kumla och KFUM missar helt i sina matcher. Båda lagen står upp bra i förstaperioden men sedan rasar det iväg. I båda fallen möter man spelskickligare lag och det krävs inte mycket för att släppa in mål. Kumla producerar ändå 3 mål mot en av storfavoriterna i en match med få andra positiva delar. KFUM gör en stark 0-0 period mot offensivt starka Hagfors. Båda lagen har en hel del att rätta till men som sagt, små detaljer kan ge stora resultat.

Bäst:
Hagfors
Västerås
Lockerud/Mariestad
Starka offensiva insatser och framförallt bra defensiv. Lockerud tar en premiärseger mot favorittippade Skoghall, topp 4 i år? Västerås släpper in mest med 3 mål, inte direkt något att få panik över utan offensiven talar sitt tydliga språk, flest mål efter 60 min vinner.

Sämst:
GS 86
Kumla
KFUM
9, 11 och 10 mål bakåt och som mest 3 framåt är alldeles för dåligt. Dessa premiärmatcher är bäst att glömma och titta framåt. GS och Kumla möts redan i nästa omgång där en seger kan ge nyttiga poäng. KFUM möter Lockerud/Mariestad, kan bli en kul hemresa till Mariestad.

Victor Jonson/RFB

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*