Division 1 Västra Svealand omgång 2!

Division 1 västra Svealand har tagit fart och efter två omgångar kan man se tendenser till fortsatta tabellplaceringar. Topplagen producerar och botten är fortsatt tät.

Västerås fortsätter på den inslagna banan och kör över Köping på hemmaplan, att vara favoriter verkar inte störa nämnvärt och målen verkar komma på beställning. Köping lyckas dock få in 4 bollar mot ett bättre lag och kan kanske börja knipa poäng snart, om inte annat så måste de göra det.

Lockerud/Mariestad vill inte vara sämre än Västerås och följer upp premiärsegern med att besegra KFUM på bortaplan, hemresan vart som förutspått litet trevligare. KFUM kämpar tappert men gör bara ett mål framåt igen, då vinner man inte. Detta är dock inte en match där KFUM ska ta poäng utan man får hoppas på framtida drabbningar.

Surahammar tar en stark 8-6 seger mot Hallsta i en match med det mesta. Hallsta får en spelare utvisad med matchstraff då spelaren inte är uppskriven. Klantigt och kan ha kostat dem matchen (2 mål insläppta i följande boxplay samt avslutande målskillnaden). Surahammar fortsätter ta poäng i viktiga matcher och kan ha något bra på gång.

Hagfors får se 2 poäng som en ren vinst borta mot Arvika. Derby, på bortaplan, mot ett av seriens starkaste lag, inget fel med det. Arvika är nog lagom nöjda och lär nog ta ut sin frustration under nästkommande omgångar på andra stackars försvar. 2 topplag som båda får poäng är inget att klaga på (förutom från Arvikas som nog hellre sett att Hagfors fick lite mindre del av kakan).

Skoghall får till slut igång sin offensiv (1 mål i första omgången) och gör hela 9 mål på Lidköping. Man släpper in 4 men det viktiga är att man börjar dominera i protokollet. Man haltar lite i tabellen men det beror endast på antalet spelade matcher och man vill nog inte vänta allt för länge med att klättra över kvalstrecket.

GS 86 tar sin första seger för säsongen mot viktiga platskonkurrenterna Kumla och visar att man är att tas på allvar. Släpper man in 4 mål i första perioden så blir det inte direkt lättare och detta vet Kumla numera av erfarenhet. Detta är andra matchen i rad där man misslyckas med att producera något nämnvärt innan 20 minuter och Kumla kan få en brutalt jobbig höst om inte saker förändras. Derbyt mot KFUM i nästa omgång blir avgörande.

Bäst:
Västerås
Lockerud/Mariestad
Hagfors

Att vinna är inte lätt, att vinna två raka matcher med 2-siffrigt framåt är bara att applådera. En stabil seger av Lockerud innebär att man inte bara hänger på i toppen utan faktiskt visar på en stabilitet i försvaret som kan vara avgörande(2 insläppta på 2 matcher), inte bara de täta krigarmatcherna ska vinnas. Och på tal om täta krigarmatcer så får Hagfors ett par hinkar självförtroende. Arvika borta är en svintuff match att ta med sig poäng ifrån och speciellt i ett derby (derbyn är speciella, oavsett om vi vill eller ej) och även om det ”bara” är 2 poäng så är det 2 enormt tunga poäng.

Sämst:
Kumla
KFUM
Köping

Kumla viker ner sig när det gäller och förlorar en match de hade behövt vinna. Försvarsspelet är inte bra och anfallsspelet underlättar inte. Förändringar behövs snabbt, annars är det nerförsbacke hela vägen till division 2 och derbyt i nästa omgång får inte förloras. KFUM ska inte vinna någon av de 2 matcher de spelat och gör det inte heller, men 1 mål framåt igen är alldeles för dåligt. Steget upp i 1:an kan nog varit för stort. Köping hamnar endast med på listan för premiärförlusten mot Surahammar. De möter ett Västerås som är ett par nummer bättre, så är det bara. Att inte Lidköping hamnar på listan beror på att de i de två spelade omgångarna mött förväntade topplag de inte ska kunna rubba. Framtiden får visa om de kan rubba lite mer jämnbra motståndare.

Viktor Jonson//RFB

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*