Division 1-spelare klar för IBK Sundsvall!

Pressmeddelande

Division I-spelare återvänder till moderklubben!

Lagbygget fortsätter och IBK Sundsvall kan nu presentera en värvning från division I.

Det handlar om 26-årige forwarden Rickard Severin som återvänder till moderklubben och närmast kommer från Runsten som kvalade mot Allsvenskan den gångna säsongen.

Forwarden flyttar hem till Sundsvall från Gävle då han är klar med sina studier, och IBK och Runsten är överens om övergången som träder i kraft under våren.

”Senaste säsonger för Runsten var väldigt utvecklande för min del. Träningarna hade hög kvalitet och konkurrensen var hård, som spelare har jag kommit upp några nivåer”, säger Severin.

Vad är det som gör att du väljer att skriva på för IBK?

”Jag tycker först IBK som förening är seriös och väldigt bra skött, IBK är också min moderklubb och det ska bli väldigt kul att dra på sig tröjan igen. Jag ser jättemycket fram emot kommande säsong, tycker lösningen på tränarsidan är väldigt spännande! Tror IBK verkligen kommer vara ett av Sundsvalls bästa lag i år”.

Vad kommer du bidra med?
”Jag hoppas kunna bidra med massa poäng och rutin”.

Spelande tränarna Oskar Lund och Alexander Johansson om värvningen:

”När vi fick höra att Risse var på väg hem högg vi direkt! Det är en forward som passar perfekt in i sättet vi vill spela på. Han har ett bra rörelsemönster, snabba fötter och ett bra skott.

Han kommer till oss från en väldigt bra miljö i Runsten, och vi vill passa på att tacka den klubben för en väldigt bra dialog gällande hans flytt. Risse har utvecklats sedan sist han spelade i Sundsvallsområdet, det märkte vi inte minst i vintras när han var med på ett par träningar med oss.

Vi har stora förhoppningar på att han kommer bli en väldigt viktig spelare för oss kommande säsong och vi vet dessutom att det är en kanonkille som kommer passa perfekt in i vår grupp.”

1 Comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*