Det är Halloween och vi har spelat 7 omgångar av Division 1 västra Svealand!

Toppen är toppen och botten är botten men vilka lag ligger vart?

Det känns ändå skönt att lag sin vana trogen gör exakt tvärt om när jag tippar något. Västerås vinner inte mot GS86 borta utan det blir 0 poäng den här gången, första förlusten för säsongen! GS86. Vilket gäng. Otippade men inte ofarliga. Att vinna mot Västerås är ingen dålig skalp och att de nu ligger fyra i tabellen är inte oförtjänt. Det har cirkulerat ett rykte om någon form av värvningar av GS86. Oavsett om det stämmer eller inte så har de gjort något rätt. Nästa omgångs veckomatcher (matcher mitt i veckan) kan bjuda på fler överraskningar, Västersås – Surahammar och Hagfors – GS86. På pappret är den sistnämnda den som ser mest spännande ut men Örnarna från Surahammar går aldrig att räkna bort, fråga bara Skoghall.

Lockerud gör enligt tabellen exakt vad de ska och vinner borta mot Kumla. Att det var en tight och jämn match är det inget snack om. Att det är nuvarande 2:an mot 11:an syntes inte på planen och Lockeruds målvakt kan nog ha räddat poängen åt dem. Kumlas anfallsspel verkar ha någon form av mental spärr när det gäller att göra mål. Defensivt läcker det knappt in något (fortfarande inte ett mål bakåt i boxplay) men framåt är det skralt. Vill man fortsätta spela i Division 1 måste målen komma och det snart. Kumla möter Hallsta borta nästa match och detta är en match de faktiskt måste ta poäng i. Lockerud å andra sidan fortsätter att ta sina segrar och traskar på. Som jag tidigare skrivit är kontinuitet viktigt för att ligga i toppen och det kanske börjar klicka ordentligt för Lockerud i år. När Lidköping kommer på besök ska man kunna ta ytterligare 3 poäng men i denna serie är det uppenbarligen omöjligt att tippa.

Skoghall har faktiskt inget att gnälla över här. Surahammar leder från första period och förutom en stunds oavgjort i 3:e så är det Sura Sura Sura. Att vinna borta mot Skoghall med 3–4 är inget annat än imponerande och Surahammar tar 3 välförtjänta poäng. Att Skoghall är det bättre laget på pappret går kanske att argumentera för men det spelar ingen roll, Surahammar är luriga. I nästa omgång får Surahammar ännu en chans att knäppa toppen på näsan då man besöker Västerås, det är inte troligt men högst möjligt med en skräll här. Skoghall får besök av Arvika och vill nog inte släppa in ännu ett lag i topp 4 racet där det är olidligt jämnt.

Hagfors vinner mot Lidköping och ser till att hänga på i toppen. Att vinna de här matcherna mot lag i nedre delen av tabellen är livsviktigt om man siktar på topp 4 och som vi sett i tidigare matcher är det inte lätt att bara åka och hämta poäng. Lidköping står upp bra i matchen men får se sig besegrade, tveksamt om det blir några poäng mot Lockerud i nästa omgång men jag tänker inte tippa här heller, det är ingen idé. Hagfors får besök av GS86 och jag tänker säga att det troligtvis blir en tuff match där den som gör flest mål vinner.

Köping vinner inte mot Arvika men 5–5 borta är inte dåligt alls. Det är en poäng som tar dem förbi Kumla i tabellen och visar att deras senaste ändå starka resultat (trots förluster) inte varit tur. Arvika får ändå med sig en poäng och parkerar nästan exakt mitt i tabellen och har häng på toppen men är inte långt ifrån botten. Att Arvika är tunga att möta kan vara detaljen som avgör för dem i det långa loppet och håller dem kvar, Skoghall borta nästa omgång blir nog tufft, Skoghall som ”bara” ligger 3:a numera vill nog sudda bort förlusten och vinna igen. Köping får ett gyllene tillfälle att klättra i tabellen när man möter KFUM hemma samtidigt som Lidköping ska besöka Lockerud/Mariestad.

Hallsta ger KFUM en käftsmäll som heter duga. 0 mål av KFUM och 10 av Hallsta. Inte så mycket att diskutera och Hallsta är nog glada för de 3 poängen som hjälper dem att hålla någon form av avstånd från den absoluta botten. KFUM gör inga mål och släpper in massor, det går inte ihop. Oavsett vilket de åtgärdar först bör nog tränaren ta sig en funderare för något måste ske, fort. KFUM ska besöka Köping och jag misstänker att Köping nog tar 3 poäng här. Hallsta får besök av Kumla och detta är 2 lag som båda vill ha en seger, Hallsta för att hålla sig ifrån botten och Kumla för att komma därifrån, jag hoppas på en tight match med bra anfallsspel.

Bäst:
GS86
Surahammar
Köping
GS86 och Surahammar vinner matcher mot seriens bästa lag, inte så mycket att säga annat än hatten av. Köping tar 1 poäng borta mot Arvika och visar att man börjat få igång något. Vad det är får vi se men något positivt verkar det vara. Att alla 3 tar poäng mot lag över sig i tabellen visar hur pass stark serien ändå är med många lag som kan spela bra innebandy.

Sämst:
Skoghall
Kumla
KFUM
Skoghall förlorar en match de inte väntat sig och missar chansen till 1:a platsen, de tappar 2:a platsen och bjuder in fler lag till kamp om topp 4, inte bra. Kumla förlorar igen och gör bara 1 mål framåt i en match där de har flera bra lägen, otur eller inte så är 1 mål framåt två veckor i rad inte bra. KFUM gör som enda lag denna omgång 0 mål framåt och släpper dessutom in 10 och blir därför bland de 3 sämsta denna vecka också.

Viktor Jonson/RFB

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*