C-G Widerström har skrivit på ett 2-årskontrakt med Vöikers

4451822_medium

Han förstärker backsidan i DIV1-truppen och vänder hemåt efter en säsong i Ticino Unihockey i Schweiz.
– En mycket bra och viktig värvning i vårt lagbygge som vi är riktigt nöjda med, säger Håkan Halléhn. C-G är en träningsvillig utpräglad lagspelare som är seriös i sin satsning och lämnar inget åt slumpen. Vi förväntar oss att han ska bidra med sitt fysiska spel, sin inställning men även hans offensiva förmåga. Vem kommer inte ihåg Viktor Gustavssons berömda dropp mot bortre stolpen där C-G dök upp ett antal gånger och satte dit den. Det får han gärna upprepa i Vöikerströjan.

C-G har Hovmantorps GoIF som moderklubb och hans karriär har sedan passerat via Öjaby, Växjö IBK, Ingelstad IBK och nu senast som sagt Ticino Unihockey i Schweiz. En rutinerad spelare men som trots det bara fyller 23 i år och passar väl in i profilen som Vöikers söker efter.
Så här säger C-G om varför det blev Vöikers och vad han kan bidra med:
– Jag har alltid haft ambitionen att spela så högt upp i seriesystemet som möjligt och vill fortsätta utveckla min innebandy. Med min arbetssituation och lagets ambition så blev Vöikers det bästa alternativet för mig. Jag får ju nära från jobbet i alla fall, säger C-G som bara behöver gå över gatan till Fortnox Arena. Vöikers har en spännande mix av rutinerade spelare som jag har spelat med i Vipers och många hungriga yngre talanger som kan driva upp intensiteten och tempot. Jag tror att jag kommer att kunna bidra med min rutin från mina tidigare säsonger i Växjö och Schweiz. Vi kan bli jobbiga att möta i år, avslutar C-G.

Vi ser fram emot att se C-G i Vöikerströjan och hälsar honom välkommen till klubben och vårt hemmafort, Fortnox Arena!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*