Årets Star Camp stipendiater utsedda!

Bild: StarCamp.jpg (© Pixbo Wallenstam)

Pressmeddelande från Pixbo Wallenstam Innebandy
Årets Star Camp stipendiater utsedda

Från och med 2012 delar Pixbo Wallenstam Innebandy varje år ut två Star Camp stipendium till två lovande ungdomsspelare, en tjej och en kille. Årets stipendier tillfaller Nowa Veteläinen Lindgren, född 2005 och Oscar Hjort, född 2004.
– Star Camp stipendiet delas ut till unga spelare som brinner för sin idrott. Det räcker emellertid inte med att vara duktig på innebandyplan för att bli stipendiat utan man måste också vara en god lagspelare och bra kamrat vid sidan av planen, säger styrelsens elitansvariga Kalevi Pessi.
Det har varit ett stort antal nomineringar i år och det finns många starka kandidater bland de nominerade. Pixbo Wallenstam Innebandys styrelse har slutligen utsett årets stipendiater. – Nowa Veteläinen Lindgren och Oscar Hjort uppfyller kriterierna mycket väl och är två mycket lovande innebandyspelare och samtidigt glädjespridare och goda lagkamrater, säger Kalevi.
Nowa Veteläinen Lindgren spelar i Trollhättans FF och är född 2005. Hon brinner för sporten otroligt mycket och har spelat innebandy sedan hon var 5 år. Så fort hon kommer hem från skolan tar hon klubban/boll och leker. Nowa har alltid spelat i ett kill-lag, där killarna är 1-2 år äldre och gör det fortfarande idag. Dem har vunnit serien två år i rad och Nowa har varit topp fem i poängligan båda åren. Hon har en otrolig spelförståelse, teknik och är snabb som en vessla, finns ingen rädsla för att möta större spelare.

Oscar Hjort spelar i IK Zenith och är född 2004. Med sin entusiasm lyfter han laget även i de mest utsatta lägena. Aldrig ett ont ord till eller om sina lagkamrater. Aldrig något gnäll mot domare, medspelare eller lagkamrater. Med sitt kroppsspråk uttrycker han en stark vilja att få ut det mesta av alla i laget på ett positivt sätt. Han är lyhörd, analytisk och fokuserad. Ett föredöme i stort och smått. Har en vilja att alltid göra saker lite bättre. Brinner för innebandyn och ställer alltid upp, även på kort varsel. Bär kaptensbindeln med stolthet och föregår med gott exempel i alla situationer.
Stipendiet innebär bland annat en plats på årets Star Camp-läger och tillfälle att träna med Pixbo Wallenstams SSL-lag.
Kalevi Pessi anser att det är oerhört viktigt att lyfta fram talangerna inom innebandyn – Det finns många fantastiska unga talanger inom innebandyn och det är viktigt att vi ger dem uppmuntran och utmaningar för fortsatt utveckling inom sin idrott. Pixbo Wallenstam har därför instiftat Star Camp stipendiet för att uppmärksamma just unga talanger som också är bra lagkamrater.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*