Ännu ett Guld för Klockarbergets BK F02/03 !

Ännu en stor framgång för Klockarberget och det duktiga F02/03 laget. Efter att lag Svart vunnit Storvreta och Ankarspelen så vann lag Gul Mälarcupen Energi efter att de gått obesegrad genom turneringen med endast 4 insläppta mål efter 6 matcher.

På vägen har laget slagit några av Sveriges bästa F02 lag (bl a Rönnby, Alunda, Hagfors, Skoghall och i finalen dom mycket starka och tuffa Täby FC som är en akademi och utsedd till Stockholms bästa förening innebandy). Finalen vans med 4-2 efter ledning med 4-0 i paus KBK spelade i ett mycket högt tempo där Täby pressades tillbaka och hade svårt att hitta ett vägvinnande spel så segern var det inget snack om även om Täby kom tillbaka starkt i andra perioden och gjorde 2 mål.
Även lag Svart gjorde en bra turnering och vann gruppen med målskillnaden 14-0. Då laget hade spelare sjuka och fick en skada så orkade man inte stå emot Alunda i A-kvartsfinalen. Noterbart är att detta var lag Svarts första förlust efter 16 raka segrar under tre raka cuper…


Även om man lägger ihop båda lagens matcher och siffror 30 gjorda och 7 insläppta på 10 matcher vilket är 0.7 insläppta/match så är KBK bästa lag med minst mål bakåt vilket imponerar stort. Även i Storvreta cup hade laget bästa snittet av alla med 0,6 bakåt på båda lagens 13 matcher. I Ankarspelen blev snittet 0,9 för båda lagen på 11 matcher.


Klockarbergets F02/03 hade som mål denna säsong att satsa på cuperna efter nyår då vi hunnit träna på hur vi vill spela och eftersom alla i hela truppen får spela så mycket som möjligt vilket är utvecklade för alla tjejer och som lag och grupp blir vi starkare i längden.


Resultatet och lite fakta:

Brons i Fatpipe invitation cup (Lindköping)

Guld i Storvreta cup (Uppsala)

Guld i Ankarspelen (Sundsvall)

Guld i Mälarenergicup (Västerås)
Summan av dom tre cuperna efter nyår blev

35 matcher 31 vinster och 4 förluster 139 mål 25 insläppta snitt/match 5,5 – 0,7

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*