Amanda Larssons utveckling efter klubbytet!

Amanda Larsson har utvecklats efter sitt klubbyte. Foto: Per Wiklund

Amanda Larsson har utvecklats efter sitt klubbyte. Foto: Per Wiklund

Hon bytte SM-guldvinnaren mot en nykomling i Svenska Superligan. Men det steget har inte gjort Amanda Larsson sämre inför VM – tvärtom.

Efter flera år i KAIS Mora fick Amanda Larsson kröna sejouren med ett SM-guld i april. När det samtidigt stod klart att Linköping IBK tog steget upp i Svenska Superligan började klubbens arbete för att få hem stjärnan. De lyckades, och ett nytt kapitel började i Larssons liv.

– Det var en stor omställning att flytta från Mora till Linköping. Men det fungerar bättre och bättre hela tiden, säger hon.

Larsson gick alltså från ett lag fullt med landslagsspelare till ett lag med få spelare med erfarenhet från SSL. Samtidigt var det VM-år och hon ville visa upp sig för förbundskapten Andreas Lundmark för att få en plats till världsmästerskapet. Men det var inget som oroade henne när hon bytte klubb.

– Det är ganska stor skillnad på träningarna (i Mora och Linköping). Spelet i sig skiljer sig också. Linköping jobbar mer med försvaret än i anfallszonen. Men det har varit nyttigt för mig. Jag har utvecklats på andra plan och måste kliva fram mer, vilket är bra.

Larsson var med både 2011 och 2013 när Sverige guldjublade i VM. Och hon är säker på sin sak gällande årets trupp.

– Det här är den bästa truppen som Sverige har haft i och med att innebandyn hela tiden blir bättre. Nu är det två år sedan VM och alla vi som är här har också blivit bättre.

Sverige spelar VM i finska Tammerfors 4-12 december.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Josefina Eiremo
Anna Wijk
Amanda Delgado Johansson
Sara Hjorting
Sanna Scheer
Anna Jakobsson
Emelie Wibron
Sara Helin
Katarina Bjuhr
Therése Karlsson
Linn Lundström
Moa Tschöp
Cornelia Fjellstedt
Sofie Andersson
Iza Rydfjäll
Jennifer Stålhult
Louise Wickström
Emelie Frisk

Författare: Anton Rosenblad

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*