Alexander Wallgren

IMG_0042_500

I dagarna har det nu blivit klart med en ny huvudtränare för Linköping Dam D1. Med erfarenhet både från andra föreningar och från andra uppdrag i Linköping IBK kan vi nu presentera Alexander Wallgren som ska styra skutan kommande säsong. Alexander kommer närmast från D2-laget och har därmed bra koll på de unga och hungriga spelarna som knackar på dörren till D1-laget.

Alex, du är ny som huvudtränare i D1-laget, vad är dina tankar kring den kommande säsongen?

– Det ser ut att bli en spännande säsong med många intressanta lag att gå till mötes. Det kommer behövas hårt arbete från alla inblandade om vi ska uppnå våra mål, men samtidigt ser jag fram emot en rolig och utmanande uppgift som vi ska gå igenom tillsammans.

Vad har du för tidigare erfarenhet från innebandy – både som spelare och som tränare?

Som spelare var det tyvärr många år sedan jag stod på plan pga av en skada och ju mer mitt intresse av sporten bredvid plan utvecklats så har jag kommit längre ifrån att försöka komma tillbaka till eget spel. Som tränare påbörjar jag nu min femte säsong i Linköping innebandy, där jag både varit med i utvecklingslagen på damsidan samt ingått i ledarstaben för representationslaget under resan upp och ner ifrån SSL. Innan kommer jag ifrån IBK Succé där min karriär som tränare tog början.

Du som har lite koll från de yngre leden, är det någon/några du tror vi ska hålla ett extra öga på i år som kommer blomma ut?

– Det är svårt att säga i detta nu men en sak är i alla fall säker, det finns flera talanger och hårt jobbande spelare som är på väg framåt i föreningen, och om de kommer hamna i D1:s trupp den här säsongen eller längre fram får tiden utvisa. Men potentiella spelare finns det absolut att hålla koll på, men inga namn nämnda än så länge.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*